Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies La Paeria celebra el Mes de la Gent Gran

La Paeria celebra el Mes de la Gent Gran

Ha preparat diversos actes durant l’octubre, que culminaran amb la convocatòria del Consell Municipal de la Gent Gran el dia 25

L’Ajuntament de Lleida celebra aquest octubre el Mes de la Gent Gran amb l’organització de diversos actes i xerrades que tenen com a eix principal la promoció de l’envelliment actiu i saludable del col·lectiu de gent gran de la ciutat. D’aquesta manera, amplia la commemoració del Dia Internacional –1 d’octubre- amb diverses activitats, que culminaran el dia 25 amb la convocatòria del Consell Municipal de la Gent Gran que ha de permetre desenvolupar un Pla d’Actuació a la ciutat.

L’Àrea de Gent Gran de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones ha preparat un programa específic que comença demà amb la xerrada sobre la prevenció de caigudes en els persones grans, a la Sala Jaume Magre (al carrer Bisbe Torres, 2), a les 17 h, en col·laboració amb la Fundació Agrupació. Dimecres es farà el concert commemoratiu, a càrrc del quartet de Pols i Pua Terres de Lleida. L’actuació serà a la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados, a les 18 h. (per aquest concerts, s’han de recollir les invitació a l’Àrea de Gent Gran, a la rambla de Ferran 13, baixos, abans de demà, 4 d’octubre).

Dijous el Saló de Sessions de la Paeria acollirà al matí la presentació de l’estudi “Les persones grans a Lleida: benestar i qualitat de vida” de la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida.

A més, cada dijous d’aquest mes d’octubre es farà una conferència a la Sala Jaume Magre sota el lema “Cuida’t, mou-te, pensa i somriu. Les claus de l’envelliment saludable”, un cicle amb el qual col·labora Aspid i Bankia en acció. Les xerrades començaran a les 17 h.

S’ha de recordar que la Paeria és membre de la Xarxa Ciutats Amigables de la Gent Gran. Al juliol el ple municipal va aprovar sol·licitar l’adhesió a aquesta xarxa mundial, que en una primera fase implica el diagnòstic de la participació de la gent gran de la ciutat mitjançant el treball de grups focals. A partir d’aquí, se’n deriva la redacció d’un pla de gent gran que, un cop aprovat per l’OMS, s’ha d’implementar en un termini de 5 anys.

Guia d'Activitats per a la Gent Gran

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida