Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies La Paeria continua amb els grups focals del procés participatiu de Lleida, Ciutat Amiga de les Persones Grans

La Paeria continua amb els grups focals del procés participatiu de Lleida, Ciutat Amiga de les Persones Grans

Darrerament s’han reunit els grups de Raimat, Sucs i del Consell Municipal de les Persones Grans per aportar a la diagnosi de la situació real de la ciutat, que es recollirà en un informe amb propostes d’actuació

La Paeria, a través de l’Àrea de Gent Gran, continua amb el procés participatiu de Lleida, Ciutat Amiga de les Persones Grans. El procediment es fa amb grups focals per detectar la situació real en l’àmbit d’aquest col·lectiu que permeti articular actuacions i polítiques més ajustades a les seves necessitats. Darrerament, s’han reunit els grups de Raimat, Sucs i el del Consell Municipal de les Persones Grans. Les reunions estan programades per als diferents grups, de manera que després de l’estiu, s’iniciarà el procés de redacció de l’informe de diagnosi.

Els grups de treball creats són variats i estan formats per persones grans, part imprescindible en el procés, i per grups de professionals, voluntaris, entitats prestadores de serveis, etc. per donar una visió conjunta i des de diversos punts de vista. Ja s’han fet 18 reunions amb la participació de més de 250 persones. Els temes que es tracten als grups focals són: transport, espais a l’aire lliure i edificis, habitatge, serveis socials i de salut, xarxes socials de suport, benestar socioemocional, comunicació i informació, respecte i inclusió social i treball i participació. Les característiques d’una ciutat determinen si es té cura d’una cultura que reconeix, respecta i inclou les persones grans.

Ser una Ciutat Amiga implica desenvolupar aquest procés participatiu. L’informe que se’n derivi inclourà propostes d’actuació i el Consell Municipal de la Gent Gran farà les corresponents consideracions abans de presentar-lo a l’OMS.

La Xarxa Mundial de Ciutats Amiguers de les persones grans està promoguda per l’OMS, organisme especialitzat de les Nacions Unides. El concepte de ciutat amigable amb la gent gran fomenta l’envelliment actiu a través de la salut i la participació per aportar més qualitat de vida a aquest col·lectiu. Una ciutat amigable és un entorn urbà integrador i accessible per fomentar un envelliment actiu. Pertànyer a la Xarxa incideix en l’esforç i la tasca que l’Ajuntament de Lleida fa en aquesta direcció, ja que és un projecte de ciutat que implica un treball transversal amb les diferents regidories municipals i entitats de la ciutat. Amb aquest projecte, Lleida rep un suport internacional en la seva mirada cap a les persones grans i referma la seva aposta per continuar-hi treballant i esdevenir una ciutat més amable i inclusiva.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida