Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies La Paeria reconeix els 68 establiments de la Mariola sensibilitzats pel bon tracte a la gent gran

La Paeria reconeix els 68 establiments de la Mariola sensibilitzats pel bon tracte a la gent gran

Participen en el projecte “Per un barri més gran”, impulsat per la Taula de la Gent Gran de la Mariola, i esdevenen agents actius en la detecció de situacions de vulnerabilitat que afecten les persones grans

L’Ajuntament de Lleida reconeix els 68 establiments de la Mariola que participen en el projecte “Per un barri més gran”, impulsat per la Taula de Gent Gran, que està formada per diverses entitats i persones del barri vinculades a aquest col·lectiu. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha fet el lliurament de les distincions als comerços que s’han implicat en el projecte en el marc d’un acte que ha tingut lloc aquesta tarda al Centre Cívic de la Mariola.

“Per un barri més gran” parteix del plantejament que els establiments són un agent social potent que crea vincles amb les persones grans com comerços de proximitat que són. Per això, es va iniciar una campanya de sensibilització pel bon tracte a la gent gran i es va fer una crida a la col·laboració perquè siguin part activa en la detecció de situacions de vulnerabilitat que afecten la gent gran. Algunes de les situacions que es poden detectar són la solitud, la manca d’autonomia, el deteriorament físic o psíquic o dificultats en la gestió econòmica, entre altres.

La Taula de Gent Gran, convocada pel Pla de Desenvolupament Comunitari, és un espai de trobada per posar en comú les problemàtiques detectades, per potenciar el treball en xarxa i per proposar accions de caire comunitari.

Distintiu i objectius del projecte

El projecte estableix la identificació de l’establiment amb un cartell que indica que és col·laborador del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC). Alhora, participa en el repartiment de díptics on s’expliquen les situacions de vulnerabilitat més freqüents i el telèfon i el correu electrònic de contacte amb els serveis socials perquè puguin fer el seguiment del cas.

Els objectius de "Per un barri més gran" són:

-Vetllar per la gent gran del barri.

- Detectar situacions de vulnerabilitat de la gent gran.

- Crear eines de treball per millorar l’atenció a les persones grans.

- Buscar eines que permetin una millor coordinació amb els professionals de gent gran del barri.

- Establir vies de col·laboració amb les entitats, el teixit associatiu i els serveis del barri.

- Promoure la participació ciutadana en les activitats comunitàries del barri.

- Potenciar els recursos existents al barri.

Establiments reconeguts

Fruiteria B i B, Administració de Loteria Número 24, Bar Rafa, Hiper Fruit, Bar Helena (penya blaugrana), Queviures Casa Clariana, Forn de pa Marqués, La taberna de los artistas, Fruites i menjars P.Prim, Codina, Pan i brasa, Farmàcia Manso, Pastisseria Serra Rius, Compro oro, Barberia Isaac Ribes, Bar Cal Kim, Bar Mac’s, Carnisseria Torrellas, Taleia, Merceria Abril, Perruqueria Mari Carmen, Electrònica Mariola, Queviures Mariolandia, Farmàcia Roca, Supermercat Dia, Estanc Expenedoria Número 20, Gotta, Fleca La Granja, Floristeria Enrech, Bazar Xinés, Carns Anna-Clara, Perruqueria Karim, Queviures Marroc, Alimentació Monic, Bar lo Pagès, Perruqueria Pili, Botiga Llaminadures, Kiosc 1, Kiosc 2 pinos, Bar AAVV Blocs Joan Carles, Bar Tres Torres, Bar La Taula, Pastisseria Mercè, Plus Fresc, Carnisseria Torrelles, Bar Centre Cívic de la Mariola, Barberia Ferrer, Esquina Dorada, Restaurant-Bar Galindo, Cafè la Ordre del Temple, Cafeteria Cristal, Bar la Cantoneta, Can Chari, Perruqueria Henna, El xarcuter del barri, Bar/braseria Ramon, Taller Jesús Vidal, Bar Casa d’Extremadura, Minimercat, Bar Va i Ve, Fontaneria Miquel Camí, Fruiteria Encarna, Panaderia el Fornet, Perruqueria pels pèls, Xarcuteria Jabugo, Forn de pa Torre Sagna.

2 fase del projecte

El projecte inclou una segona fase en la qual s’està treballant. Busca la implicació dels veïns i les veïnes que formen part de les entitats del barri. A més, s’està avançant en l’ampliació del projecte a altres zones de la ciutat.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida