Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies Lleida celebra el Dia Internacional de la Gent Gran a l’Auditori

Lleida celebra el Dia Internacional de la Gent Gran a l’Auditori

Una conferència de l’experta en envelliment Anna Soldevila i un concert del Quartet de corda polsada Terres de Ponent han centrat l’acte, que ha estat presidit per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo

Lleida ha celebrat aquesta tarda el Dia Internacional de la Gent Gran a l’Auditori Municipal Enric Granados, en un acte que ha estat presidit per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i que ha comptat entre el públic amb una representació de membres de les Llars de Jubilats de la ciutat i de la Coordinadora de Jubilats.

El paer en cap ha saludat als assistents i els ha agraït la feina que han desenvolupat al llarg dels anys en el si de la societat i de les seves famílies. “Des de l’Ajuntament de Lleida volem promoure un envelliment actiu i saludable i que faciliti que el conjunt de la ciutat es beneficiï de la contribució que la gent gran pot aportar: la seva vitalitat, l’experiència i la saviesa. I la volem protegir d’un dels mals de les societats modernes que pot afectar a la gent gran, com és la soledat no desitjada. Aconseguir evitar-ho depèn d’una combinació màgica entre el suport de la família, de l’entorn més solidari, les relacions que es poden establir entre generacions i del suport que poden i han de proporcionar les administracions”, ha afirmat l’alcalde.

Per la seva part, la regidora de les Polítiques per als Drets Socials, Regina Cairol, ha destacat la importància creixent de les polítiques de gent gran, que es debatran el pròxim 25 d’octubre al Congrés Nacional de la Gent Gran, on es decidiran les polítiques públiques en aquest àmbit pels pròxims anys.

L’acte ha comptat amb una xerrada a càrrec de la doctora en Psicopedagogia i professora de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL Anna Soldevila, titulada “Nous reptes que ens planteja l’envelliment”. Soldevila ha destacat com el repte passa per “omplir de sentit” els anys que venen després de la jubilació, per unes generacions que han viscut molt centrades en la família i el treball. “Cal promocionar un envelliment digne, saludable i amb qualitat de vida per tothom, tingui les condicions que tingui”, ha afirmat i ha destacat que cal recuperar el model tradicional d’empatia, solidaritat, tendresa i afecte, amb un pacte intergeneracional d’ajuda mútua per tenir cura de la gent gran.

A continuació, ha tingut lloc un concert a càrrec del Quartet de corda polsada Terres de Ponent, format per persones grans.

La celebració del Dia Internacional de la Gent Gran a l’Auditori ha comptat també amb la participació de les regidores Begoña Iglesias i Ángeles Ribes.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida