Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies Lleida, membre de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les persones grans

Lleida, membre de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les persones grans

Des del mes de desembre l’Ajuntament de Lleida forma part oficialment d’aquesta xarxa que promou un entorn urbà integrador i accessible per fomentar un envelliment actiu

Lleida és d’aquest mes de desembre membre de la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les persones grans que promou la OMS, Organització Mundial de la Salut. El Ple de l’Ajuntament del mes de juliol va aprovar formalitzar la petició d’adhesió a aquesta Xarxa que ja s’ha concretat. Es tracta d’una xarxa a nivell mundial en què hi estan, entre d’altres, les ciutats catalanes de Barcelona, Berga, Castellar de Vallés, Gavà, Granollers, Igualada, Manresa, Tarragona, Terrassa i Vic.

Una ciutat amigable amb la gent gran és un entorn urbà integrador i accessible per fomentar un envelliment actiu. Pertànyer a aquesta xarxa permetrà iniciar un procés participatiu per detectar la situació real en l’àmbit de la gent gran de cara a articular actuacions i polítiques més ajustades a les necessitats viscudes pel col·lectiu. 

Aquest diagnòstic es farà seguint les orientacions marcades pel protocol de Vancouver i que es basa en una metodologia qualitativa de participació, els grups focals, ja que es considera que la participació de les persones grans és un element imprescindible de tot el procés.

Formar part de la xarxa permet:

-establir relacions entre les ciutats participants.

-facilitar l'intercanvi d'informació i de bones pràctiques.

-fomentar intervencions apropiades, sostenibles i cost eficaços per millorar la vida de les persones grans.

-proporcionar suport tècnic i capacitació.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida