Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies Lleida treballa un nou model social basat en valors i un pacte intergeneracional

Lleida treballa un nou model social basat en valors i un pacte intergeneracional

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha parlat d’aquest nou repte en què el col·lectiu de persones grans sigui més visible i es creï una xarxa intergeneracional per ensenyar, aprendre i compartir amb els joves de la ciutat i fer un projecte ciutadà de referència a Europa Rodamilans ha exposat al Consell Municipal de la Gent Gran algunes de les accions que s’emmarquen en el projecte sobre la pre-fragilitat, la soledat o la reconversió de les llars

Lleida treballa en un nou model social basat en valors i en un pacte intergeneracional que implicarà l’intercanvi d’experiències de col·lectius de diferents edats. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha explicat els eixos principals en què es fonamenta el nou projecte, que ha de ser de referència a Europa. El tinent d’alcalde ha indicat que cal un pacte entre les diferents generacions que conviuen a la ciutat i que la vellesa ha de ser un projecte de valors per fer més visible aquest col·lectiu “que té molt a ensenyar i compartir amb els joves i dels quals també ha d’aprendre”, fent una xarxa de relacions intergeneracionals.

Rodamilans ha comentat que s’ha d’incidir en la cura dels altres, ja que “en un futur no podrem ser cuidats pels joves de la mateixa manera perquè per falta de recursos o hàbits socials”. Per això, ha assenyalat cinc accions que es portaran a terme en el marc d’aquest projecte que tenen a veure amb:

-les escoles: amb un projecte educatiu sobre valors i “el tenir cura dels altres”.

-els joves: amb aquest pacte intergeneracional, que ha de sumar i saber com i què volen els joves.

-la pre-fragilitat: amb diversos plans de proximitat per detectar el deteriorament cognitiu de les persones pròximes, ja sigui al barri, als comerços, etc.

-la soledat no desitjada: prevenint que les persones puguin estar acompanyades.

-la reconversió de les llars de les persones grans cap a l’atenció de les persones i dels seus projectes vitals individuals.

Consell Municipal de la Gent Gran

El Consell Municipal de la Gent Gran ha valorat la incorporació de les entitats Marea Pensionista i la Fundació Amics de la Gent Gran. També s’han assenyalat que es prepararà l’informe final del procés diagnòstic de “Lleida, ciutat amiga de les persones grans” per a l’OMS.

El Consell municipal de la gent Gran va néixer l’any 1998 amb la finalitat de promoure la participació dels ciutadans/es, de manera específica, de les persones grans gran, en la vida social, cultural i recreativa de la ciutat, potenciant la capacitat d’acció d’aquest sector de població i formant així una xarxa d’interacció generacional en què cada persona, tingui l’edat que tingui, pugui aportar a la resta de conciutadans i conciutadanes suport, idees i experiències útils.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida