Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies Lliurament de diplomes als 38 participants dels cursos de formació a persones cuidadores

Lliurament de diplomes als 38 participants dels cursos de formació a persones cuidadores

S’ha fet aquest divendres al Museu d’Art Jaume Morera. Amb aquesta onzena edició, 547 persones han participat en el projecte, destinat cuidadors/es no professionals que tenen cura de familiars en situació de dependència

La Paeria ha lliurat els diplomes als 38 participants dels cursos de formació destinat a persones cuidadores no professionals que tenen cura de familiars en situació de dependència. L’acte, que s’ha fet al Museu d’Art Jaume Morera , ha servit per cloure l’onzena edició del curs, impartit durant els mesos de març, abril i maig. Amb aquesta edició ja són 547 les persones que han participant en el projecte.

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones organitza el curs de formació a persones cuidadores amb l’objectiu de proporcionar informació, habilitats i tècniques a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida de la persona dependent, així com tècniques d’autocura per evitar situacions d’esgotament i claudicació. Durant les hores del curs, la Regidoria posa a l’abast dels participants, de forma gratuïta, el servei de SAD-Respir, a fi d’atendre els familiars dependents al domicili, mentre els cuidadors/es es troben absents.

El curs es distribueix en tallers d’11 sessions, fent una sessió setmanal de 1,5 hores (de 10.30 a 12h). Es formen 4 grups d’entre 12 a 15 participants, en diferents centres cívics de la ciutat: Cappont (dilluns), Balàfia (dimarts), Mariola (dimecres) i Democràcia (dijous)

El contingut de les sessions es divideix en dos blocs temàtics. Per una banda, es treballa una part teòrica que proporciona a la persones cuidadora habilitat, tècniques i eines útils i senzilles per garantir una bona atenció a la persona dependent (alimentació, higiene, mobilitat i transferències, cures bàsiques, habitatge i seguretat, primers auxilis, aspectes psicològics de la persona dependent, etc.). I per l’altra banda, es dedica un bloc a l’autocura i el suport del cuidador, com gestió de l’estrès, aspectes psicològics del cuidador, autoestima, relaxació o exercici físic entre altres. També es realitza uns visita al Centre per l’Autonomia Personal Sirius, per conèixer productes de suport i/o ajudes tècniques.

Fer-se càrrec de l’atenció d’un familiar en situació de dependència és una tasca poc reconeguda que requereix d’un esforç físic i emocional continuat, que pot afectar la feina, la vida familiar, la parella, la salut, l’oci i el temps lliure. Per proporcionar a la persona amb dependència una atenció òptima, és necessari que el cuidador/a conservi unes condicions personals adequades i rebi el suport suficient. Els equips de Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Lleida, programen el curs amb aquesta finalitat. Els participants són cuidadors no professionals de persones amb grau i nivell de dependència reconegut i que han signat el Programa Individual d’Atenció (PIA).


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida