Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies Mindfulness per a cuidadors no professionals de persones en situació de dependència

Mindfulness per a cuidadors no professionals de persones en situació de dependència

La Paeria ha organitzat aquesta activitat, pionera i innovadora a Lleida aplicada en aquest àmbit, per conèixer els beneficis del mindfulness i l’atenció plena per aplicar-ho en la vida diària d’aquest col·lectiu de persones que tenen al seu càrrec familiars dependents

La Paeria ha organitzat un taller sobre Mindfulness per a cuidadors i cuidadores no professionals de persones en situacions de dependència. L’activitat és innovadora i pionera a Lleida aplicada en aquest àmbit i té com a objectiu donar suport als cuidadors/es per millorar la seva qualitat de vida i garantir la correcta atenció a la persona en situació de dependència. A més, ensenyarà què és el Mindfulness i l’atenció plena per conèixer els seus beneficis i saber complicar-ho en la vida diària. El que es pretén és proporcionar mètodes i estratègies per aprendre a gestionar emocions, reaccions i pensaments que genera l’atenció d’una persona dependent i evitar situacions d’estrès i d’esgotament.

El taller, que es farà a l’abril i al maig, el dirigirà una psicòloga especialitzada en la pràctica del Mindfulness i s’adreça a cuidadors no professionals de persones reconegudes amb grau de dependència i que hagin assistit al curs de formació bàsica, que també ofereix l’Ajuntament de Lleida.

El Mindfulness es defineix com una filosofia de vida que es posa en pràctica mitjançant tècniques de meditació, relaxació i atenció plena. D’aquesta manera s’aconsegueix prendre consciència del moment present, sense judicis, per evitar així les preocupacions excessives i els problemes que pot generar l’atenció d’una persona en situació de dependència.

A través del Mindfulness es pot aprendre a viure la vida d’una manera més conscient, a treballar millor les actituds negatives, a deixar anar pensaments i situacions pertorbadores i a gestionar amb més eficàcia les emocions.

Aquest projecte s’emmarca dins del Programa Municipal de Suport a cuidadors/es no professionals de persones en situació de dependència que duu a terme la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida. Neix fruit de la voluntat expressa dels participants al curs de formació bàsica davant la necessitat de mantenir un suport continuat i un acompanyament professional. Fer-se càrrec de les atencions d’un familiar amb manca d’autonomia suposa un esforç físic i emocional que al cuidador/a pot provocar situacions d’estrès, d’angoixa i de saturació i que, per contrapartida, l’atenció que rep la persona en situació de dependència no sigui la més idònia.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida