Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies Paeria i Generalitat coordinaran la programació d’ activitats comunitàries a les llars de Gent Gran i Centres Cívics de Lleida

Paeria i Generalitat coordinaran la programació d’ activitats comunitàries a les llars de Gent Gran i Centres Cívics de Lleida

L’objectiu és millorar la gestió en el camp de les actuacions cíviques i de foment del voluntariat

L’Ajuntament de Lleida i la Direcció General d’ Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya han signat un conveni de col·laboració que té com a objectiu millorar la coordinació i gestió en el camp de les actuacions cíviques comunitàries i de foment del voluntariat en les llars de Gent Gran i els Centres Cívics de Lleida. Aquest marc de cooperació interadministrativa permetrà actuar coordinadament a l’hora de reforçar l’acció comunitària i la cohesió social de la ciutat.

El director General d’ Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, ha destacat la importància d’aquest acord perquè “no només s’ajunta la sensibilitat del govern del país en relació al món municipal, sinó també la sensibilitat i la visió que té l’ Ajuntament per fer, d’una manera constant, tot un seguit d’aliances, ja que no només ens coordinem en les activitats que es fan en els equipaments sinó que estudiem projectes conjunts que incideixin en la comunitat i en valors cívics de la ciutadania”.

En la mateixa línia, la regidora de Polítiques per als Drets Socials, Regina Cairol, ha remarcat que “ crec que plegats podem fer molts projectes que incideixen en la societat i, sobretot, en els valors i el civisme a nivell comunitari. Avui per avui, són problemes que s’ estan detectant a la ciutat i nosaltres com a administració i representants públics tenim el deure d’afrontar-los”. Tall de veu Regina Cairol

La regidora de Participació, Elena Ferre, ha qualificat de pas endavant aquest acord en la planificació i gestió. Ferre ha destacat que “les dues administracions tenim clar que els equipaments cívics són espais públics de participació i de convivència oberts a tothom, per això en el termini no superior a un mes des de la signatura d’aquest conveni es recull que es crearà una comissió de coordinació de les activitats cívic-comunitàries formada per tres representants de cada administració”. Tall de veu regidora Elena Ferre.

Aquesta comissió serà l’encarregada de coordinar la programació de les activitats en els equipaments, proposar la creació de grups de treball per desenvolupar propostes d’actuacions conjuntes i elaborar anualment un informe de valoració de les actuacions derivades i fruits d’aquests treballs de la comissió.

A la signatura del conveni hi ha assistit també el director dels SSTT del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Vidal Vidal.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida