Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Promoció de les persones grans Notícies Taller de creativitat per a persones cuidadores no professionals

Taller de creativitat per a persones cuidadores no professionals

Aquest divendres ha començat el taller, que la Paeria ofereix com a espai d’expressió lliure per alliberar emocions, preocupacions i d’apoderament personal. Els participants compten amb servei de SAD perquè el/la familiar amb dependència quedi acompanyat durant la sessió

La Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials ha iniciat aquest divendres el taller de creativitat per a cuidadors/es no professionals de persones en situació de dependència. El curs pretén proporcionar a les persones cuidadores un espai distés i d’expressió lliure, on alliberar emocions i preocupacions. Amb diverses tècniques es treballa per reforçar l’autoestima i l’apoderament personal. A més, es prepara una funció teatral per donar valor i mostrar a la ciutadania que és un cuidador/a no professional.

La Paeria ofereix als i les participants en aquest taller el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) perquè el familiar amb dependència quedi acompanyat, per un treballador/a familiar, durant la sessió.

La metodologia que s’utilitza al curs passa per tallers pràctics i la creació d’una peça teatral. Per això, es debaten i creen nous plantejaments i perspectives de cada situació proposada. Es treballa l’expressió i la creativitat personal dels participants i es donen pautes i directrius per a una representació pública final. S’imparteixen tècniques interpretatives, dinàmiques grupals, accions d’improvisacions, etc.

El teatre és una disciplina artística que pot ser utilitzada com a una eina en la intervenció comunitària. Les tècniques utilitzades en el teatre, com la concentració, la imaginació o l’expressió corporal, poden ser un vehicle per reflexionar, per conèixer-se un mateix i la realitat que l’envolta, així com la resolució de conflictes personals i/o amb els altres. Fer-se càrrec d’un familiar en situació de dependència requereix d’un esforç i dedicació continuada que pot provocar situacions d’estrès, esgotament i trencament amb la xarxa de relacions socials. El taller s’adreça a la quinzena de cuidadors/es no professionals de persones reconegudes amb grau de dependència que han assistit al curs de formació bàsica.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida