Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Àngel Ros: “L’atenció a persones amb discapacitat s’ha d’enfocar des d’una perspectiva no estrictament assistencial i d’atenció, sinó des d’una òptica d'igualtat de drets”

Àngel Ros: “L’atenció a persones amb discapacitat s’ha d’enfocar des d’una perspectiva no estrictament assistencial i d’atenció, sinó des d’una òptica d'igualtat de drets”

Uns 200 alumnes participen en la Gimcana “Ara tu tens l’oportunitat, viu les discapacitats” que organitza l’Ajuntament de Lleida per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb discapacitat (3 de desembre).

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de benestar social i ocupació, Josep Presseguer, i la degana de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL, Mari Pau Cornadó, ha compartit aquest matí amb uns 200 alumnes de Treball Social, Educació Social i Magisteri Infantil la gimcana “Ara tu tens l’oportunitat, viu les discapacitats”, organitzada per la Regidora de Benestar Social i Ocupació amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

La iniciativa, que compta amb el suport i col·laboració d’entitats com Aspid, l’Asociació Deixa’ns signar, Fundación ONCE, l’Associació Salut Mental Ponent, i alumnes de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut, pretén sensibilitzar la ciutadania i, en especial els joves, sobre les barreres i/o dificultats amb les què es troben en el seu dia a dia les persones amb discapacitat. Durant la gimcana, els alumnes han participat en un circuit amb cadira de rodes, un circuit amb guia, un taller de salut mental i un taller de llengua de signes, entre altres activitats.

El paer en cap ha remarcat, durant la seva intervenció, que “l’atenció a persones amb discapacitat s’ha d’enfocar des d’una òptica no estrictament assistencial i d’atenció, sinó des d’una òptica d'igualtat de drets”. Així, “té el mateix dret al treball, a l’habitatge, a la cultura, a l’esport i al lleure una persona amb discapacitat que una altra que no en té”, ha afegit l’alcalde.

El projecte “Ara tu tens l’oportunitat; viu les discapacitats”, va sorgir d’unes de les propostes del Pla local d’acció per afavorir la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitats, elaborat a l’any 2006, en què es demanava fomentar les campanyes de sensibilització en la ciutat.

Des del seu inici, l’any 2006, un total de 2.320 nens/es de diferents escoles i instituts de la ciutat han participat en aquesta iniciativa que, aquest any, s’ha trasllat al Campus universitari de Cappont perquè hi participin activament els futur professionals de l’àmbit del benestar social.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida