Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Aspid premia La Marató de TV3, Aspaym, Hilaria León i Punt Eco

Aspid premia La Marató de TV3, Aspaym, Hilaria León i Punt Eco

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a la gala de lliurament de guardons que s’ha celebrat aquest vespre a la Seu Vella amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

Els guanyadors de la 19a edició dels Premis ASPID a la integració social de persones amb discapacitat han estat La Fundació La Marató de TV3 (Premi a la Solidaritat), el Centro de Investigación en Discapacidad Física de la Fundación ASPAYM de Castella i Lleó (Premi a la Innovació), la periodista Hilaria León (Premi a la Comunicació) i Punt ECO (Premi a l’Empresa). L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit aquest vespre a l’acte de lliurament del guardons, organitzats per l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), a la nau central de la Seu Vella de Lleida, que ha estat presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. L’objectiu d’aquests premis és donar suport i fer visible la tasca d’entitats, institucions o persones físiques que s’hagin distingit per la tasca desenvolupada en favor de la normalització social de les persones amb discapacitat.

El paer en cap ha felicitat els guardonats i les guardonades i els ha agraït la tasca que han dut a terme i que els han fet mereixedors dels premis per la transformació social en les seves diferents categories. Ros ha posat de relleu que “les persones que formeu part d’Aspid perquè trenqueu rècords i fronteres i perquè teniu una història brillant, única, inspiradora i que aporta molt a la societat. Una història que ve de la vostra capacitat de lluita i de superació que us fa avançar en el dia a dia, amb una força individual especial, amb el suport de les persones que us estimen i, indubtablement, amb l’ajuda d’Aspid, que fa més visibles les persones amb discapacitats, per atendre-les i reivindicar les seves necessitats i per treballar amb l’Ajuntament de Lleida per avançar conjuntament cap a una ciutat sense cap barrera”. L’alcalde ha afegit que “la implicació d’Aspid en les polítiques de la Paeria ha estat essencial perquè rebés enguany un guardó important d’àmbit estatal i en el camp de l’accessibilitat, el premi Reina Letizia d’Accessibilitat de Municipis, un reconeixement al treball de la ciutat per millorar l’accessibilitat universal de les persones amb discapacitat al medi físic, l’educació, la cultura, l’esport, el turisme, el transport i les tecnologies de la informació”.

El Premi ASPID a la Solidaritat ha estat per a la Fundació La Marató de TV3 per la seva trajectòria envers la recerca biomèdica i la sensibilització social. En total, en les seves 25 edicions s’han recaptat 151 milions d’euros amb els quals s’han finançat 723 projectes de recerca biomèdica. El Premi ASPID a la Comunicació ha estat per a la periodista Hilaria (Lary) León, que sempre ha mostrat la seva voluntat per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física. Des del 2007 forma part de la Fundació d’Antena 3 Atresmedia com a responsable del Programa d’Assistència Hospitalària, un projecte que pretén ajudar els menors ingressats a l’hospital per tal que la seva estada sigui el més agradable possible. Lary León és també la directora de TV FAN3, un canal dirigit als nens i nenes hospitalitzades, dins del qual s’emmarquen també projectes d’ajuda a països del tercer món.

El Premi ASPID a la Innovació ha estat per al Centro de Investigación en Discapacidad Física de la Fundación ASPAYM, que investiga els efectes secundaris de la discapacitat física i, entre els seus objectius principals, hi ha fer valoracions periòdiques del sistema músculo-esquelètic de les persones amb diversitat funcional per observar si es manté un nivell de funcionalitat adequat i poder així fer un treball de rehabilitació si fos necessari; avaluar de manera objectiva si la rehabilitació feta està essent efectiva o si cal canviar el tractament i valorar l’aplicació de noves teràpies o formes d’exercici físic a través d’assajos clínics.

El Premi ASPID a l’Empresa ha estat per a Punt ECO per la responsabilitat social i ambiental, vetllant pel benestar de les persones a través de la innovació, l’horticultura i el treball en xarxa. Diverses entitats lleidatanes han pogut gaudir de les instal·lacions de Punt ECO i beneficiar-se dels seus programes d’horticultura terapèutica, que pretenen millorar les capacitats individuals de les persones amb discapacitat i promoure la conscienciació sobre la protecció del medi ambient.

La cerimònia de lliurament dels premis, que ha estat presentada per la comunicadora Empar Rovira, també ha comptat amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, la presidenta de l’associació Aspid, Bibiana Bendicho, així com els tinents d'alcalde Xavier Rodamilans i Joan Gómez i diversos regidors de la Corporació Municipal i el diputat provincial Enric Mur.

ASPID és una entitat sense ànim de lucre de la província de Lleida i fundada l’any 1994 per un grup de persones amb diferents tipus de discapacitat física. L’acció desenvolupada per ASPID pretén donar oportunitats davant les inquietuds de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat física: Incorporació en el món laboral, formació, accés a la informació, serveis i recursos de caire social, atenció sociosanitària complementària, pràctica de l’esport, oci i lleure, accés a l’habitatge, oferta de suports i serveis per a l’autonomia i vida independent en la pròpia llar, entre altres.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida