Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Concurs de Fotografia adreçat a alumnes de cicle superior de primària per fomentar l’accessibilitat i la inclusió

Concurs de Fotografia adreçat a alumnes de cicle superior de primària per fomentar l’accessibilitat i la inclusió

- En la comissió informativa de les polítiques de Drets i Serveis a les Persones, s‘ha presentat la proposta de conveni “Bicicletes per l’Horta” per al projecte d’atenció a la diversitat per a alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’INS Castell dels Templers per facilitar la seva integració escolar, social i laboral -S’ha informat favorablement de la proposta del Pla Local de Joventut, que ha de determinar les línies de treball en aquesta àrea fins el 2020

La Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per a la Política Cultural, de l’Educació, Esports i de la Participació d’aquest mes de novembre ha informat de les bases i la convocatòria del concurs de fotografia: Lleida Ciutat Accessible, que pretén fomentar la sensibilització de la població infantil davant les situacions de discapacitat a través d’imatge en positiu d’accions d’inclusió. Aquestes accions són aquelles que afavoreixen la participació, la integració o la inclusió, fomentant l‘autonomia de les persones amb discapacitat en l’entorn. La convocatòria, que estaria oberta del gener a l’abril, es dirigiria a alumnes de cicle superior dels CEIPS de la ciutat de Lleida (5è i 6è de primària). S’ha de recordar que la Paeria ha rebut el Premi Reina Letizia d’Accessibilitat Universal de Municipis 2015 en reconeixement al treball de la ciutat per adaptar-se a les necessitats de les persones amb discapacitat i facilitar la seva plena participació en el medi físic, l’educació, la cultura, l’esport, el transport i les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

La comissió ha donat el vist i plau al conveni de col·laboració per al projecte “Bicicletes per l’Horta” entre la Paeria i la Generalitat, a través del Departament d’Ensenyament, amb l’Institut Castell dels Templers, d’atenció a la diversitat perquè alumnes puguin usar bicicletes reparades i posades a punt per les activitats programades pel centre. A través del conveni, la Paeria lliurarà bicicletes en desús, dipositades en el Dipòsit Municipal de Vehicles, perquè puguin reparar-les i fer rutes per l’Horta i compartir-les amb alumnes de l’INS a la Mariola.

Un altre dels assumptes que ha passat per l’ordre del dia és el Pla Local de Joventut 2016-2020, del qual s’ha informat favorablement. Aquest document marc estableix les línies de treball de la Paeria en aquest àmbit i en la seva elaboració ha comptat amb el Consell Local de la Joventut de Lleida, ens independent creat el 2009 i que engloba 20 entitats juvenils. Els principals eixos rectors del pla, per al seu disseny, la implementació i l’avaluació són 4: Participació (governança, coresponsabilitat, arrelament i vincles socials); Transformació (universalisme, inclusió, lluita contra les desigualtats); Integralitat (interdepartamentalitat, interinstitucionalitat) i Qualitat (adequació a la realitat, innovació, creativitat, avaluació, proximitat).

Durant la sessió d’avui, s’han informat de la contractació de l’empresa Globàlia per a la implantació de l’APP-Ogeo People perquè les associacions de la ciutat puguin configurar la seva aplicació pròpia. Aquesta és una iniciativa de l’Ajunta que pretén convertir-se en un referent perquè les entitats puguin divulgar la seva activitat a través dels usuaris de dispositius Android i IOS, ja sigui en mòbils o tauletes tàctics. La Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació ha impulsat la iniciativa perquè les entitats puguin promoure una relació directa amb els seus associats i amb la ciutadania sobre la seva agenda social, els seus projectes, etc.

Com en cada comissió d’aquesta àrea, s’ha donat compte dels ajuts econòmics a famílies dels barris de la ciutat, que en aquest període han estat de prop de 25.000 euros, ja sigui per motius d’habitatge i allotjament alternatiu, de lloguer, d’activitats escolars o alimentació, entre altres.

Per altra banda, s’ha explicat l’inici del Pla Iglú, programa que s’activa per prevenir les conseqüències que el fred pugui tenir en la població amb pocs recursos i per oferir els recursos necessaris adequats en cada situació d’emergència arran del fred. El Pla Iglú es porta a terme a través de les Regidories de les Polítiques per als Drets de les Persones i de Seguretat Ciutadana, amb Protecció Civil i la Guàrdia Urbana, així com amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, l’entitat Creu Roja de Lleida i la Fundació Jericó. L’any passat, la Paeria va ampliar el Pla, oferint atenció social tot el dia amb el servei “La Saleta de la Panera”, al matí, i amb el centre de dia de la Fundació Jericó, durant la tarda, ubicat al carrer de la Tallada, entitat que també gestiona l’allotjament hivernal d’urgència a través d’un contracte amb l’Ajuntament de Lleida. L’objectiu d’aquesta atenció social és assegurar la màxima dignitat per a les persones que ho necessiten i aplicant polítiques d’acompanyament i d’inserció.

En el marc de la sessió s’han fe també una proposta del Servei d’Educació per a l‘aprovació del manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida