Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Constitució de les taules de treball del Consell Municipal de Persones amb Discapacitat

Constitució de les taules de treball del Consell Municipal de Persones amb Discapacitat

Se centraran en la responsabilitat social, la salut mental, l’accessibilitat comunicativa i les activitats de lleure i oci per a infants i adolescents amb discapacitat

El Consell Municipal de Persones amb Discapacitat s’ha reunit avui per constituir les taules de treball que han de permetre avançar en al promoció de la participació de la ciutadania en la vida social, laboral, cultural i recreativa de la societat i de manera específica de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques, sensorials i/o derivades d’una malaltia mental. El treball també va dirigit a millorar les condicions de vida de la ciutat.

Les taules de treball constituïdes s’han estructurat en quatre eixos principals: responsabilitat social, salut mental, accessibilitat comunicativa i taula d’activitats de lleure i oci per a infants i adolescents amb discapacitat.

El tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha saludat els assistents a la sessió, que s’ha fet al Centre Cívic de la Mariola, i ha remarcat el treball conjunt que s’està fent per part de les entitats, associacions i altres administracions per afavorir l’empoderament d’aquest col·lectiu.

Durant la sessió s’ha explicat la metodologia de treball per fer propostes i recomanacions per millorar l’acció vers les persones amb discapacitat a la ciutat. Les taules hauran d’avançar en diferents àmbits d’actuació, com són l’accessibilitat i la mobilitat urbana; l’habitatge i el foment de l’autonomia personal; el lleure, la cultura i l’esport; l’educació i la formació; la inserció laboral; la participació i la comunicació, i l’atenció social i sanitària.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida