Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Constitució del nou Consell Municipal de Persones amb discapacitats

Constitució del nou Consell Municipal de Persones amb discapacitats

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha remarcat l’interès, la participació i les sinèrgies creades fins ara en aquest àmbit social i ha indicat que el consell, format per 45 membres, pretén crear espais d’oportunitats per definir i tirar endavant accions, creant espais de debat i de treball

El tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha presidit aquest dimarts la constitució del nou Consell Municipal de Persones amb discapacitats. En la sessió constitutiva s’ha informat dels nous membres de l’òrgan, que l’integren 45, entre entitats de caràcter específic, general, sindicats, col·legis professionals, tècnics municipals, altres administracions o representants dels diferents grups municipals, entre altres. També s’ha valorat la proposta de revisió i de canvis dels Estatuts. El que s’ha pretès és globalitzar i adaptar els seus objectius i funcions als del Consell Municipal de Benestar i Acció Social, així com donar més cobertura i participació a les entitats, les associacions i les federacions membres del consell. L’objectiu del consell és el de crear espais d’oportunitats per definir accions de forma coordinada i operativa amb els membres que integren el consell, creant espais de debat mitjançant taules de treball.

Rodamilans ha remarcat l’interès, la participació i les sinèrgies creades fins ara en aquest àmbit social i ha convidat les entitats a seguir treballant per avançar en l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb diversitat funcional. Entre altres actuacions que s’han de remarcar en aquest període, s’ha elaborat i s'ha publicat eAccessible –aplicació sobre l’accessibilitat dels establiments de la ciutat-, s’ha integrat la figura d’intèrpret de llengua de signes als Plens Municipals, s’ha actualitzat el Pla d’Accessibilitat de Lleida, s’han rehabilitat els Codis Braïlle a les maquetes de la Seu Vella, s’ha elaborat i publicat la Guia de Recursos i Serveis per a persones amb discapacitat a Lleida, s’ha instal·lat ascensor al Dipòsit de l’Aigua o s’ha col·laborat en el curs d’accessibilitat Universal als municipis.

En la reunió d’avui, s’ha establert la proposta de treball per aquest 2016 i per al 2017, que té com a un dels eixos principals la Guia de recursos i serveis per a persones amb discapacitats a Lleida. El treball sobre aquesta eina, posada en marxa al mes de desembre, ha de permetre valorar i analitzar els recursos i els serveis, detectar les necessitats i prioritzar els recursos. A més, ha de definir les actuacions fins al 2017. En el decurs de l’acte d’avui, també s’ha establert un cronograma d’actuacions en què s’estableix el seguiment del treball sobre la guia i la formació dels grups de treball, entre altres.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida