Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies El Consell Municipal de Persones amb Discapacitat aprova el Pla de Treball 2017-2018

El Consell Municipal de Persones amb Discapacitat aprova el Pla de Treball 2017-2018

El tres àmbits que es treballaran per millorar la integració i la participació d’aquest col.lectiu són la Responsabilitat Social, l’Accessibilitat Comunicativa i les Activitats d’oci i lleure per a infants i adolescents amb discapacitat

El Consell Municipal de Persones amb Discapacitat ha aprovat aquest divendres el Pla de Treball que es durà a terme en el període 2017-2018 en la reunió mantinguda aquest divendres al Centre Cívic de la Mariola. L’objectiu general del consell és avançar en la promoció de la participació de la ciutadania en la vida social, laboral, cultural i recreativa de la societat i de manera específica de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques, sensorials i/o derivades d’una malaltia mental. La reflexió i les actuacions que en derivin també van dirigides a millorar les condicions de vida de la ciutat.

El tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha reconegut la implicació i l’esforç que estan dedicant els membres del consell i ha remarcat que, precisament, es tracta d’un treball que s’ha de fer conjuntament, entre tots, amb la mirada posada en la igualtat d’oportunitats i de drets i en aconseguir accions que facin de Lleida una ciutat inclusiva.

El pla de treball sorgeix de les accions planetjades pels membres del consell al mes de novembre i del posterior anàlisi i priorització d’accions per la Comissió Permanent del mateix Consell.

El tres àmbits que s’han plantejat per treballar i per realitzar accions per millorar la integració i la participació d’aquest col.lectiu han estat la Responsabilitat Social, l’Accessibilitat Comunicativa i les Activitats d’oci i lleure per a infants i adolescents amb discapacitat.

D’aquesta manera, en la reunió d’aquest divenders s’ha concretat els eixos a seguir en cada àrea:

-En l’àmbit de la Responsabilitat Social: la creació d’un espai dins la Fira de Municipàlia o entorn a aquest esdveniment per dur a terme una jornada on es poguin conèixer bones pràctiques d’altres ajuntaments en matèria de responsabilitat social i fer també “un face to face” entre el teixit empresarial i les entitats del tercer sector.

-En l’àmbit de l’Accessibilitat Comunicativa: l’elaboració d’un decàleg de recomanacions per fer accessibles els espais culturals, d’art, oci i lleure, de la ciutat de lleida.

-En l’àmbit d’Activitats de lleure i oci per a infants i adolescents amb discapacitat: l’elaboració del projecte per a la creació d’un espai per fer-hi activitats d’oci i lleure adreçades a infants i joves amb discapacitat

Les accions es treballaran de forma conjunta amb els membres de les entitats del consell, així com amb la col·laboració de les respectives administracions.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida