Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Flashmob “Jo sóc com tu” a la plaça de la Paeria per conscienciar sobre la paràlisi cerebral

Flashmob “Jo sóc com tu” a la plaça de la Paeria per conscienciar sobre la paràlisi cerebral

Amb la reivindicació en clau positiva “Dona-li el tomb” (#DalelaVuelta), membres d’Aremi han volgut fer visible amb un manifest les situacions de vulneració de drets de les persones amb paràlisi cerebral L’alcalde Pueyo ha afirmat que s’ha de seguir treballant per la solidaritat, la responsabilitat social i per una societat més lliure, justa i completa

La ballada de la flashmob “Jo sóc com tu” ha omplert la plaça de la Paeria per fer visible i conscienciar la ciutadania sobre la paràlisi cerebral. Membres de l’entitat Aremi, lleidatans i lleidatanes i les autoritats locals s’han sumat a l’acte per commemorar el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, en què també s’ha llegit un manifest, elaborat pel mateix col·lectiu, per reivindicar les situacions de vulneració de drets de les persones afectades per aquesta discapacitat. Les persones que han volgut han pogut penjar una frase, reflexió o dibuix a “l’arbre dels desitjos”, situat a la plaça.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha parlat de la bondat, la justícia i la lluita per la equitat i ha assegurat que s’ha de seguir treballant per aconseguir, entre tots i totes, una societat més lliure, justa i completa. També ha destacat la participació dels alumnes de 6è de primària de l‘escola Ciutat jardí, que avui passaran, ha afegit, “un examen important sobre solidaritat i responsabilitat”.

La presidenta d’Aremi, Mercè Batlle, ha apuntat que hi ha molt camí a fer i que s’ha de sumar per una societat i una “Lleida més inclusiva”. Batlle ha incidit en què en el manifest d’enguany s’ha treballat el tema dels drets i l’accessibilitat universal, en tots els àmbits de la vida, perquè s’han de cobrir les necessitats d’aquest col·lectiu.

Igualment, el delegat del Govern de la Generalitat, Ramon Farré, ha indicat que s’han de reivindicar els drets de les persones i que, de la mateixa manera, s’ha de complir amb els deures com el que té l’administració d’atendre aquests drets, “el deure que els seus drets siguin respectats”, ha dit. Per la seva part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha remarcat el treball que fa Aremi i la seva trajectòria. I s’ha referit a la defensa de l’estat del benestar, un valor importat com a societat, que permet que tothom formi part de la comunitat. El tinent d'alcalde Paco Cerdà també ha participat en l'acte celebrat a la plaça i ha saludat la presidenta i els membres de l'entitat.

Amb el lema “Dona-li el tomb” (hastag #DalelaVuelta) Aremi s’ha sumat a la campanya iniciada pel Moviment Aspace perquè arribar a la societat i aconseguir el suport per una societat que empatitzi amb aquesta realitat.

La flashmob “Jo soc com tu” està cedida per la Fundació el Maresme, entitat federada a la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral, la FEPCCAT, com Aremi. Enguany la versió musical és a càrrec de Buhos.

Segons Aremi, 120.000 persones viuen a l’Estat Espanyol amb paràlisi cerebral o discapacitats similars, unes 20.000 a Catalunya. L’entitat ha assenyalat que la paràlisi cerebral no és una malaltia, és una discapacitat.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida