Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Gran festa per inaugurar l’ampliació de la seu de Down Lleida al Secà de Sant Pere

Gran festa per inaugurar l’ampliació de la seu de Down Lleida al Secà de Sant Pere

Els tinents d’alcalde Montse Mínguez i Xavier Rodamilans han assistit a l’estrena de les instal·lacions que han triplicat l’espai que l’associació tenia fins ara Aquesta actuació ha estat possible gràcies a la cessió de la Paeria del local contigu

Gran festa aquest dimarts a la tarda a la plaça de Sant Pere que s’ha omplert de gom a gom per inaugurar l’ampliació de la seu de Down Lleida al barri del Secà. Els tinents d’alcalde Montse Mínguez i Xavier Rodamilans han assistit a l’estrena de les instal·lacions que, després de les obres, han triplicat l’espai que l’associació tenia fins ara.

L’actuació és fruit de la cessió de la Paeria, per un període de 25 anys, del local contigu a la seu de l’entitat, fet que ha permès ampliar la superficie de la seu passant dels 100 m2 als 360 m2. D’aquesta manera, Down Lleida podrà seguir desenvolupant la seva activitat i fomentar i ampliar amb més activitats educatives, socials i d’integració laboral, bàsiques per a la igualtat de drets i per aconseguir una Lleida més inclusiva. La seu de l’associació compta amb 2 aules grupals, 3 sales d'activitats individualitzades, 1 aula per a la formació en TIC i 1 sala de musicoteràpia, estimulació i psicomotricitat.

A la inauguració també han assistit la presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuán; el vicepresident 4r de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; la subdelegada del Govern, Inma Manso; el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, això com els regidors Toni Postius, Paco Cerdà, José Luis Osorio, José María Córdoba, Carles Vega, Dolors López, Joan Vilella, Pau Juvillà i Francesc Gabarrell i el president de l’AV del Secà de Sant Pere, Julián Garrido.

Down Lleida va ser constituïda el 22 d'abril de 1995 com entitat sense ànim de lucre sota la denominació oficial d'Associació Lleidatana per a la Síndrome de Down. Aquesta va nèixer fruit de la iniciativa d'un grup de pares i mares amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb Síndrome de Down i ajudar-les a incorporar-se de manera activa dins la societat. Down Lleida, que té 106 famílies sòcies, treballa per afavorir un canvi de mentalitat en la societat actual en la manera de veure i considerar les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

Cal recordar que la Paeria té un conveni de col·laboració amb Down Lleida dins del programa d’inserció laboral per a la realització de pràctiques laborals de persones amb discapacitat a diferents departaments municipals des de l’any 2006.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida