Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Jornada a Municipàlia per la inclusió de persones amb discapacitat en el món laboral

Jornada a Municipàlia per la inclusió de persones amb discapacitat en el món laboral

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha assegurat que “la responsabilitat social no és una obligació, és una decisió” i que la responsabilitat social corporativa és un aspecte més que s’ha de treballar per aconseguir una societat plenament inclusiva, on tothom ha de tenir cabuda

Municipàlia ha inclòs en el programa d’enguany una jornada impulsada per l’Ajuntament de Lleida sobre Responsabilitat social en les empreses i en la contractació pública. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha obert la jornada, que s’ha presentat com un espai innovador i de debat per sensibilitzar sobre la importància de la incorporació i el desenvolupament de clàusules socials als contractes laborals. Rodamilans ha destacat la inscripció de més de 70 entitats en aquesta jornada, procedents de diferents àmbit, per conèixer i intercanviar experiències i accions de responsabilitat social corporativa a favor de l’ocupació de les persones amb discapacitat. Cada cop més empreses tenen en els seus objectius potenciar l’activitat econòmica amb un major compromís social i ambiental. D’aquí, el propòsit de promoure bones pràctiques i compromisos voluntaris que suposin una creació de valor social, besants en la confiança i en el compromís.

En l’obertura de la jornada, Rodamilans ha afirmat que “la responsabilitat social no és una obligació, és una decisió” i ha afegit que s’ha de treballar, des de les diferents perspectives, per aconseguir una societat plenament inclusiva on tothom ha de tenir cabuda.

L’Ajuntament de Lleida, a través del Consell Municipal de Persones amb Discapacitat, ha promogut la jornada “Responsabilitat Social en les empreses i en la contractació pública. Un camí per innovar”, aquest matí al Saló de Congressos de Fira de Lleida. En aquest marc, s’han intentat identificar noves fórmules de col·laboració pública i privada i debatre amb els actors implicats sobre la RSC, partint de la base que la integració en el món laboral afavoreix la participació i l’autorealització de les persones.

La jornada s’ha adreçat a representants polítics, membres de l’administració i professionals d‘entitats i empreses. L’expert en RSC de les empreses i organitzacions Josep Maria Canyelles, ha estat l’encarregat d’iniciar la sessió. Li ha seguit l’exposició sobre la “Contractació pública amb responsabilitat social, marc normatiu, teoria i pràctica”, de la directora del departament de Direcció General de Contractació Pública (Generalitat de Catalunya), Mercè Corretja, i de l’advocada i gerent de Plena Inclusió Illes Balears/foQua, Sònia Castro. “Experiències en primera persona: Exemples de com fer realitat i aplicar la Responsabilitat Social a la teva empresa i aconseguir un nou estil de gestió empresarial que beneficiï a tots”, ha comptat amb la intervenció de la responsable del departament de RRHH de l’empresa JA Romero Polo, SAU, Rosa Agustí; del director del departament de RRHH de Supsa, Ismael Bertran; de la Fundació Mapfre, programa ocupació Junts ho podem Fer, i de tècnics municipals de la Paeria.

La 19a edició de Municipàlia, Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals, i la 3a edició d’Innocamping, Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Campings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i d’Oci, tenen lloc del 24 al 26 a Fira de Lleida.

L’acció ha estat organitzada pel Consell Municipal de Persones amb Discapacitats – Ajuntament de Lleida, amb l’aprovació per unanimitat dels seus membres, després d’un llarg procés de treball. Hi ha col·labort Aspid, Associació Down Lleida, Col·legi oficial de Metges de Lleida, Federació Allem, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Federació Catalana de Voluntariat Social i UGT Terres de Lleida, així com Fira de Lleida, que ha cedit l’espai, mostrant la significació de les empreses en aquest àmbit. La jornada també ha comptat amb el patrocini de la Fundació Mapfre.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida