Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies L’Ajuntament de Lleida, guardonat als Premios ERI 2015 pel seu compromís amb la inserció sociolaboral de persones vulnerables

L’Ajuntament de Lleida, guardonat als Premios ERI 2015 pel seu compromís amb la inserció sociolaboral de persones vulnerables

El distintiu estatal, concedit per la Federación de Asociaciones Empresariales de Empresas de Inserción, s’ha entregat avui a Saragossa

L’Ajuntament de Lleida ha estat avui guardonat avui als Premios ERI 2015 per la seva contribució en la creació, desenvolupament i visibilització de les empreses d’inserció i pel seu compromís amb la inserció sociolaboral de persones vulnerables. El distintiu estatal, concedit per la Federación de Asociaciones Empresariales de Empresas de Inserción (FAEDEI) amb la col·laboració del Ministerio de Empleo y Seguridad Social, la Dirección General de Servicios para la Família y la Infancia del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad i la Fundació “La Caixa”, s’ha entregat avui a Saragossa en el marc d’Inserciona 2015, la III Feria d’Empreses d’Inserció, un certamen que compta amb la participació de més de 200 entitats de tot el territori espanyol.

Lleida, ciutat compromesa amb la RSC

L’Ajuntament de Lleida és una administració pública pionera a tot l’Estat en el desenvolupament de la responsabilitat social i en fer pedagogia de la importància que les empreses i administracions públiques contractin persones amb alt risc de no-inserció en el món laboral. Aquesta tasca respon a la línia de treball ja encetada fa temps per la Paeria en la promoció de la igualtat amb el Pla Local d’Inclusió Local i amb el compromís adquirit fa un any amb la constitució del Consell de Benestar Social.

De fet, la Paeria ja fa temps que treballa en la implantació de línies de gestió guiades per principis ètics i de respecte a les persones, a la societat i al medi ambient. En aquest sentit, aquest mateix mes de febrer la Paeria ha presentat l’esborrany del Pla Municipal de Responsabilitat Social, un projecte que ha de guiar el consistori lleidatà i el conjunt d’entitats del tercer sector, els sindicats i el sector empresarial lleidatà en la implantació de mesures de Responsabilitat Social en tots els seus àmbits d’actuació i, a més a més, ha constituït un Grup Mixt de Treball per a què vetlli pel compliment d’aquest nou pla.

El Pla Municipal de Responsabilitat Social de l’Ajuntament de Lleida té l’ objectiu de definir les línies de gestió en temes de responsabilitat social que garanteixen uns principis ètics i de respecte a les persones, a la societat i al medi ambient, així com incorporar, de forma progressiva, clàusules socials i mediambientals en els processos de contractació municipals. El nou pla s’estructura en tres eixos transversals, que a la vegada es regeixen sota els principis de la participació, la transversalitat, la transformació i la qualitat. Els tres eixos fonamentals del nou Pla Municipal de Responsabilitat Social són l’eix social, que pretén fer extensiva les pràctiques responsables a tot el conjunt de la societat lleidatana; l’eix econòmic, basat en la transparència i l’establiment de mecanismes de control intern que permetin l’avaluació de la gestió en termes d’RSC; i l’eix mediambiental per vincular les actuacions municipals a la sostenibilitat mediambiental. Entre les accions que es portaran a terme en el marc d’aquest nou Pla Municipal d’RSC hi ha la creació d’un grup mixt de treball i l’elaboració d’una guia de contractació responsable de l’Ajuntament de Lleida.

El Grup Mixt de Responsabilitat Social, format per un total de 38 entitats del tercer sector, treballadors de la Paeria, sindicats i el sector empresarial, vetllarà pel correcte desenvolupament del Pla Municipal de RSC a Lleida. Algunes de les entitats que en formen part són, entre altres, Incorpora, Allem, UGT, Down Lleida, Aspid, CCOO, Cet. Jardineria. Troca, Shalom, Fecom, Coell, Arrels Sant Ignasi, Salesians Sant Jordi, Prosec, Antisida Lleida, Aremi, Esclerosi Múltiple, Pimec, Creu Roja, Once, Alzheimer, ASpid, ASpros, Troballes, Federació Catalana del Voluntariat, Salut Mental Ponent, La Torxa, Plaçó, Sant Joan de Déu, Fibriomiàlgia, la Llar de persones sordes, la xarxa d’entitats cristianes-Càritas, GlobaLleida, la Taula del Tercer Sector, Cocarmi, Dincat, la Fundació Rubió i Rubió i Aspamis.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida