Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies L’Ajuntament de Lleida rep la dotació del Premi Reina Letizia d’Accessibilitat 2015

L’Ajuntament de Lleida rep la dotació del Premi Reina Letizia d’Accessibilitat 2015

Distinció per a les polítiques d’accessibilitat de la Paeria

L’Ajuntament de Lleida ha rebut l’aportació econòmica del Premi d’Accessibilitat Universal de Municipis “Reina Letizia” que se li va atorgar el 2015. El premi està dotat amb 15.000 euros aportats per a la Fundació ACS i pel Reial Patronat de Discapacitats. La Paeria va presentar el projecte “La majoria d’edat d’una Lleida accessible” on es fa una revisió de totes les accions d’accessibilitat en els diferents àmbits de la ciutat.

Aquest treball reflecteix les polítiques de la Paeria en l’àmbit de la mobilitat urbana (des dels serveis de transport adaptat, taxis, autobusos, als codis QRM), d’habitatge, d’educació, de formació, d’oci, de cultura i de l’esport. En aquest darrer apartat, destaquen actuacions i projectes com les escoles municipals esportives adaptades per a nois i noies amb discapacitats. El projecte de la Paeria també inclou accions de foment de la inserció laboral de persones amb discapacitat mitjançant contractes i convenis de pràctiques laborals dins del propi consistori així com eines de comunicació i d’impuls de la participació d’aquest col·lectiu en la vida social de la ciutat. Un exemple és l’adaptació de les noves tecnologies de la informació, amb la creació d’una app eAccessible que permet saber quins establiments de la ciutat són accessibles mitjançant una aplicació de telefonia mòbil, actuació que va rebre la felicitació de les Nacions Unides.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida