Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies L’alcalde Àngel Ros diu que Aremi ha omplert avui de cor i ànima el teatre de La Llotja

L’alcalde Àngel Ros diu que Aremi ha omplert avui de cor i ànima el teatre de La Llotja

El centre de rehabilitació celebra el 40 Aniversari de la seva fundació representant una obra amb actors amb paràlisi cerebral Totes les localitats s’han exhaurit per assistir a ‘El sol surt per a tothom’, dirigida per Ricard Borràs

El teatre de la Llotja s’ha omplert de gom a gom aquest vespre amb motiu de la representació de l’obra ‘El sol surt per a tothom’, dirigida per Ricard Borràs i interpretada per actors amb paràlisi cerebral.

Aquesta representació ha servit per celebrar el 40 aniversari d’Aremi, el centre de rehabilitació que atén i dóna suport a les persones amb necessitats especials, derivades de trastorns en la motricitat, la comunicació, l’autonomia i el control de l’entorn, al llarg de totes les etapes de la vida, pel seu desenvolupament personal i social i la millora de la qualitat de vida des d’una perspectiva habilitadora i inclusiva.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a la representació i al finalitzar la mateixa ha estat convidat a pujar a l’escenari, conjuntament amb el delegat del Govern, Ramon Farré, i la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol.

El paer en cap ha manifestat que aquesta tarda, “amb aquesta magnífica obra, ens heu donat una gran lliçó d’humanitat, utilitzant el teatre, què des de l’antiguitat ha tingut una funció pedagògica. I la que avui ens heu donat ha estat excepcional”.

Per l’alcalde Ros, els actors d’Aremi havien omplert “de cor i d’ànima la Llotja. Ha valgut la pena estar aquí, perquè aquesta obra ens fa ser millors persones”.

Amb aquesta lliçó i l’exemple donat, “vosaltres feu que la societat avanci, perquè ens obligueu a nosaltres a treballar per la igualtat, la solidaritat i la sensibilitat de qui més ho requereix”, ha dit per cloure.

Aremi va néixer el 27 d’abril de 1976 per la iniciativa dels pares d´uns nens afectats de paràlisi cerebral i altres minusvàlues físiques motores, donada la carència de centres especialitzats a Lleida i província.

La història i l'activitat de l'Associació ha estat i és la del mateix Centre AREMI, que des del 1977 ha vist créixer el nombre de nens i joves atesos a cura d'un equip multi-professional, cada vegada més especialitzat i un espai físic adequat a les seves necessitats.

L’any 1991 es va posar en marxa el Servei de Residència i el 1993, el servei de Centre Ocupacional.

Des de l’any 2003, l’Associació AREMI també disposa del Centre per a l’autonomia personal SIRIUS-AREMI. Un servei gratuït que ofereix informació, orientació i assessorament a persones amb discapacitat temporal i/o permanent i a la gent gran. L’any 2016 rep la Placa a la solidaritat de l’Ajuntament de Lleida.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida