Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies L’alcalde Ros destaca l’Hospital de Salut Mental de Sant Joan de Déu com un “equipament d’excel·lència” assistencial i arquitectònica

L’alcalde Ros destaca l’Hospital de Salut Mental de Sant Joan de Déu com un “equipament d’excel·lència” assistencial i arquitectònica

Les obres de construcció del nou centre, en un solar de Copa d’Or cedit per l’Ajuntament de Lleida, avancen a bon ritme

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat les obres de l’Hospital de Salut Mental que l’Orde de Sant Joan de Déu construeix en un solar de més de 8.000 m2 de Copa d’Or cedit per la Paeria. El paer en cap ha destacat que el nou centre és un equipament d’excel·lència arquitectònica i assistencial, que permetrà atendre moltes famílies i que oferirà una capacitat hospitalària i ambulatòria important. “Era un element que calia a Lleida. Crec que els serveis sanitaris fan capital a una ciutat, de la mateixa manera que els serveis educatius”, ha assegurat.

El pressupost de les obres ronda els 20 milions d’euros (l’Orde de Sant Joan de Déu està licitant la segona fase) i es preveu acabar-les a finals de 2016 per poder començar a prestar els serveis el 2017.

A la visita d’obres han assistit el gmà. José Luís Fonseca, superior provincial de l’Orde; el gmà. Martín Cuenca, superior de la Comunitat de Germans d’Almacelles; Enric Mangas, gerent de Sant Joan de Déu Lleida, Josep Maria Forné, director dels Serveis Territorials de Benestar de la Generalitat i les tinentes d’alcalde Montse Mínguez i Montse Parra.

El paer en cap ha posat de relleu la qualitat i la bellesa arquitectònica del projecte: “marca la importància que es dóna a la destinació d’aquest centre. Que un equipament de salut mental tingui una arquitectura excel·lent és un indicador de la importància que es dóna a la salut en la nostra societat”. En la visita d’obres, l’arquitecte Carles Sàez ha explicat les característiques de la construcció, un edifici de tipologia aïllada amb soterrani, planta baixa i 3 plantes pis. La superfície construïda és de 12.019 metres quadrats.

L’Hospital de Salut Mental de l’Orde de Sant Joan de Déu oferirà els serveis següents:

- Àrea infanto-juvenil:

Centre de Salut Mental que ofereix atenció ambulatòria amb 30 places per a tota la demarcació (Lleida i Alt Pirineu-Aran).

- Hospitalització d’adults (80 places):

Hospitalització d’adults amb 30 places.

Unitat d'alta dependència psiquiàtrica de 40 places

Unitat d'atenció psiquiàtrica especialitzada de 10 places

De mitja o llarga estada

- Servei Especialitzat en Salut Mental en discapacitat intel·lectual:

Assistència ambulatòria a persones amb discapacitat intel·lectual.

- Servei residencial d’habitatge:

Servei residencial d'habitatge de 45 places (del tipus Llar-Residència) per a persones amb problemàtica social derivada de patir un trastorn mental.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida