Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies La Llar de Persones Sordes celebra el seu 63 aniversari

La Llar de Persones Sordes celebra el seu 63 aniversari

L’entitat lliura la medalla de la llar a dos dels seus membres pels seus 25 anys com a socis i els guardons del concurs de dibuix ràpid

La Llar de Persones Sordes de Lleida ha celebrat aquest matí el seu 63è aniversari coincidint amb la festivitat del seu patró Sant Francesc de Sales. Durant l’acte, s’ha aprofitat per homenatjar els socis que fa 25 anys que hi són, a l’entitat, mèrit que en aquesta ocasió ha estat per Domingo Serrano i Maria Teresa Pena.

La tinent d’alcalde Montse Mínguez, els regidors Marta Gispert, Carles Vega i José Maria Córdoba han assistit a l’acte i ha lliurat les medalles juntament amb el director dels serveis territorials de Benestar Social, Antonio Reinoso, i la diputada del Parlament, Marisa Xandri.

Minguez ha felicitat els membres de la Llar per aquests 63 anys i els ha encoratjat a seguir treballant per a aquest col·lectiu i per millorar la seva qualitat de vida, recordant-los que sempre tindran a la Paeria al seu costat. La tinent d’alcalde ha recordat els plens municipals que es retransmeten per televisió ja gaudeixen de traducció simultània en llengua de signes, però que encara faltava molt terreny a recorre, perquè aquest col·lectiu recuperi plenament els seus drets.

La presidenta de la Llar, Margarita Estradera, ha comentat que l’objectiu general de la Llar de Persones Sordes de Lleida és la defensa dels seus drets, la seva integració laboral, social i formativa i promocionar mesures que tendeixin a l’eliminació de les barreres de comunicació. També hi ha estat present el president del club Esportiu de Sords de Lleida, Juan Rafael Solans, i el sacerdot Xavier Pagès, l’únic sacerdot que coneix la llengua dels signes.

En el decurs de l’acte també s’han lliurat els premis del concurs de dibuix ràpid en les categories d’infants i adults. El primer premi en categoria infantil ha estat per Alba Martínez, i el juvenil per la seva germana Laia. En la categoria d’adults, els guardons han estat per Albert Pastó, Jaume Escribà i José Luis Díaz, per aquest ordre.

La Llar, que està integrada per una vuitantena de socis, preveu anualment un conjunt d’activitats per als seus membres, com concursos de cuina, de fotografia, excursions, conferències i tallers o trobades gastronòmiques, entre altres.

 


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida