Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies La Paeria i Down Lleida promouen la integració laboral de joves amb discapacitat intel·lectual

La Paeria i Down Lleida promouen la integració laboral de joves amb discapacitat intel·lectual

Amb la renovació del conveni per continuar participant en el programa d’inserció laboral “Junts Ho Podem Fer” de la Fundació Mapfre

L’Ajuntament de Lleida i l’entitat Down Lleida han signat aquest divendres la renovació del conveni que els permet seguir participant en el programa d’inserció laboral “Juntos somos capaces-Junts Ho Podem Fer” de la Fundació Mapfre. Així es manté el compromís de promoure la integració laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i trastorn de salut mental. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans; la presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuan, i el director territorial de Mapfre per Catalunya Sud, Javier Solis, han presentant la renovació de l’acord, que s’ha fet efectiu amb la incorporació de la Laia Castro al departament de Joventut de la Paeria, on realitza pràctiques.

Rodamilans ha posat en relleu la necessitat de normalitzar la situació laboral d’aquest col·lectiu, que ha de tenir les mateixes oportunitats, com la resta de la societat, en funció de les seves capacitat. La Paeria fa més d’una dècada que fomenta la integració laboral de persones amb discapacitat a les diferents regidories amb programes com Integra XXI de Down Lleida o ““Juntos somos capaces-Junts Ho Podem Fer”, de la Fundació Mapfre. L’Ajuntament cuida les actuacions a favor d’aquest col·lectiu i les fomenta en l’àmbit laboral, de l’habitatge, l’alimentació o la salut, entre altres. L’any 2014 es va signar el primer conveni entre la Paeria, la Fundació Mapfre i Down Lleida amb aquest objectiu. Javier Solis ha comentat que el treball de la fundació està present a totes les comunitats autònomes i que la inserció d’aquest col·lectiu es fa efectiu en diversos sectors, com la distribució, la neteja, l’administració, etc. Solis ha apuntat que el programa de la fundació, que es promou des de 2010, ha fet possible que més de 4.000 empreses col·laborin activament amb aquesta iniciativa, afavorint la inserció de més de 2.700 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.

L’objectiu del conveni és que, amb el projecte “Juntos Somos Capaces-Junts HO Podem Fer-”, es facilitin les pràctiques laborals dins la Paeria a persones amb la síndrome de Down, derivades per l’entitat a Lleida, per adquirir habilitats i experiència. Així, la Laia ja hi està treballant i ho ha valorat positivament. La presidenta de Down Lleida ha agraït el suport i l’oportunitat que ofereixen als joves, perquè “tothom trobi el seu lloc a la societat”. Pilar Sanjuan ha explicat que des de l’entitat acompanyen les persones per intentar donar resposta al seu projecte de vida. Sanjuan ha incidit en la diversitat i en el fet que una discapacitat no exclou ningú de tenir talent. Down Lleida desenvolupa diferents programes formatius, psicològics, culturals, lúdics i d’inserció laboral i social per aconseguir la integració social i l’autonomia laboral i personal dels seus usuaris.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida