Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies La Paeria impulsa un espai innovador a Municipàlia amb una jornada sobre Responsabilitat social en les empreses i en la contractació pública

La Paeria impulsa un espai innovador a Municipàlia amb una jornada sobre Responsabilitat social en les empreses i en la contractació pública

l Consell Municipal de Persones amb Discapacitat ha organitzat la jornada per conscienciar de la importància d’incorporar i desenvolupar clàusules socials als contractes de les empreses. Es farà el 26 d’octubre a Fira de Lleida, amb xerrades, debats i un espai de diàleg “face to face” per a empreses i entitats

L’Ajuntament de Lleida, a través del Consell Municipal de Persones amb Discapacitat, ha promogut una jornada en el marc de la Fira de Municipàlia sobre Responsabilitat social en les Empreses i en la contractació pública. La jornada inclourà un espai on les entitats membres del Consell faran un “face to face” (cara a cara) amb empreses per conscienciar sobre la importància de la incorporació i el desenvolupament de clàusules socials als contractes laborals.

La jornada “Responsabilitat Social en les empreses i en la contractació pública. Un camí per innovar” es farà el dijous 26 d’octubre, al Saló de Congressos de Fira de Lleida. L’objectiu és presentar accions de RSC a favor de l’ocupació de les persones amb discapacitat, realitzades per empreses i administracions, especialment en l’àmbit de la contractació pública. També es pretén identificar noves fórmules de col·laboració públic i privada i debatre amb els actors implicats, partint de la base que la integració en el món laboral afavoreix la participació i l’autorealització de les persones.

El programa previst començarà amb l’exposició, que porta el nom de la jornada, a càrrec de l’expert en RSC de les empreses i organitzacions, Josep Maria Canyelles. Li seguirà “Contractació pública amb responsabilitat social, marc normatiu, teoria i pràctica”, que desenvoluparan la directora del departament de Direcció General de Contractació Pública (Generalitat de Catalunya), Mercè Corretja, i l’advocada i gerent de Plena Inclusió Illes Balears/foQua, Sònia Castro.

Després de la pausa, la jornada es reprendrà amb “Experiències en primera persona: Exemples de com fer realitat i aplicar la Responsabilitat Social a la teva empresa i aconseguir un nou estil de gestió empresarial que beneficiï a tots”, que comptarà amb la intervenció de la responsable del departament de RRHH de l’empresa JA Romero Polo, SAU, Rosa Agustí; del director del departament de RRHH de Supsa, Ismael Bertran; de la Fundació Mapfre, programa ocupació Junts ho podem Fer, i de tècnics municipals de la Paeria.

S’adreça a representants polítics, membres de l’administració i professionals d‘entitats i empreses que estiguin interessats en el tema Les inscripcions es poden fer fins al 20 d’octubre a http://firadelleida.com/municipalia/?page_id=1319.

L’acció ha estat organitzada pel Consell Municipal de Persones amb Discapacitats – Ajuntament de Lleida, amb l’aprovació per unanimitat dels seus membres, després d’un llarg procés de treball. Col·laboren en la jornada Aspid, Associació Down Lleida, Col·legi oficial de Metges de Lleida, Federació Allem, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Federació Catalana de Voluntariat Social, UGT Terres de Lleida. Fira de Lleida ha col·laborat amb la jornada, amb la cessió de l’espai i mostrant la significació de les empreses en aquest àmbit. També compta amb el patrocini de la Fundació Mapfre.

Per a més informació: Secretaria del Consell Municipal de Persones amb Discapacitat: 973 700 621 / Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida