Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies La Paeria sensibilitza els alumnes de la ciutat sobre les discapacitats

La Paeria sensibilitza els alumnes de la ciutat sobre les discapacitats

Diverses entitats de l’àmbit participen en la campanya que impulsa la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials, amb la gimcana “Ara tu tens l’oportunitat. Viu les discapacitats”, perquè escolars de 5è i 6è de primària coneguin les vivències de les persones amb algun tipus de discapacitat Aquest curs 630 alumnes de 13 escoles hi han participat. Des que es va posar en marxa, ho han fet més de 7.000

La Paeria sensibilitza els alumnes de Lleida sobre les discapacitats i el valor essencial que és el respecte a la diferència. Més de 7.000 alumnes, d’11 i 12 anys, han participat en la gimcana “Ara tu tens l’oportunitat. Viu les discapacitats” des que es va posar en marxa el 2006. Enguany, han estat 630 de 13 escoles. L’activitat, impulsada per la Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials, es realitza amb la col·laboració de diverses entitats, que treballen amb o per a les persones amb discapacitat: Aspid, Down Lleida, Salut Mental Ponent, ONCE Lleida i Deixa’ns signar.

Aquesta campanya de sensibilització escolar permet als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles públiques viure de prop les vivències de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat. L’activitat es posa en marxa al voltant del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i finalitza al mes de juny.

Els nois i les noies experimenten i interioritzen algunes de les reflexions que es deriven de les proves que es preparen. Visualitzen diferents materials i participen en accions perquè es conscienciïn del que suposa, com per exemple, com se sent una persona amb mobilitat reduïda davant una rampa amb pendent pronunciada o d’altres obstacles, com es mou una persona cega per la ciutat, com es desenvolupa una persona sorda en un ambient de crits i sorolls, etc.

Les entitats col·laboradores amb la gimcana “Ara tu tens l’oportunitat. Viu les capacitats” s’encarreguen d’una prova perquè els alumnes puguin empatitzar amb ells. Aspid dissenya un circuit amb cadira de rodes; Down Lleida fa uns tallers per mostrar que les persones amb discapacitat intel·lectual poden aprendre i fer les mateixes activitats; Salut Mental Ponent ajuda a adquirir coneixements sobre la salut mental a través d’il·lusions òptiques, ONCE coordina una pràctica perquè guiïn un company/a com si no tinguessin visió, i Deixa’ns signar ensenya coneixements bàsics en la llengua de signes catalana (LSC).


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida