Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies La Paeria subvenciona amb 36.000 € el transport adaptat de persones amb mobilitat reduïda

La Paeria subvenciona amb 36.000 € el transport adaptat de persones amb mobilitat reduïda

Corresponen a 52 ajudes econòmiques atorgades per despeses en concepte de transport adaptat a persones, entitats o taxis. Paral·lelament, l’Ajuntament té en marxa un programa de servei públic de transport esporàdic per a persones amb mobilitat reduïda que l’any passat va prestar 3.515 serveis de taxi També concedeix bonificacions per a targetes de bus gratuïtes a centres de discapacitat o de necessitats especials

L’Ajuntament de Lleida té una línia d’ajuts per al transport adaptat de persones amb mobilitat reduïda a través de la qual ha atorgat en el 2017 més de 36.000 euros en subvencions a individus/es, entitats o taxis adaptats per les despeses ocasionades en aquest concepte. En total, s’han aprovat 52 sol·licituds, majoritàriament individuals, en les tres modalitats que estan establertes per facilitat l’accés de les persones als serveis socials d’atenció especialitzada i per afavorir la seva integració en l’entorn de la ciutat.

La modalitat individual requereix estar empadronat/a a Lleida i el certificat del Servei de Valoració i Orientació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que superi el Barem de Mobilitat Reduïda. La modalitat entitats està adreçada a aquelles amb seu local a la ciutat, que tinguin un vehicle de transport adaptat per fer activitats pròpies del centre i que els usuaris/es d’aquestes també tinguin el Barem de Mobilitat Reduïda esmentat. La modalitat Taxi Adaptat és per als propietaris/es d’un vehicle adaptat, amb llicència d’autotaxi especial a Lleida, adequades al servei de persones amb discapacitat.

Bonificacions de targetes de bus

L’àrea municipal d’atenció a les persones amb discapacitat treballa diversos programes dins l’àrea de mobilitat. Les bonificacions de les targetes de bus n’és una altra.

En aquest apartat, hi ha un conveni amb els Centres Especials d’Educació perquè els alumnes amb necessitats educatives especials rebin bonificació en les targetes d'autobús, en les edats compreses entre els 16 i els 21 anys (d’acord a l’art. 74 de la L.O.E.). Durant el 2018, s’han concedit 37 (11 del CEE Plançó i 26 del CEE Esperanaça).

Alhora, existeix la bonificació d’autobús per a aquelles persones que tot i no estar inscrites al municipi, resideixen de forma habitual en algun dels centres residencials per a persones amb discapacitat del municipi. En aquest cas, s’han rebut 5 peticions (d’usuaris/es d’Aspros).

Programa de servei públic de transport esporàdic

L’Ajuntament de Lleida també té en funcionament el programa de servei públic de transport esporàdic per a persones amb mobilitat reduïda. Es pot utilitzar 2 serveis a la setmana i el preu per viatge és de 2 euros, per persona que viatgi al vehicle. Un total de 1.682 usuaris/es n’han fet ús, durant el 2018, realitzant 3.515 serveis de taxi.

Targeta d’aparcament

Aquest apartat pot generar una consulta habitual que normalment es dóna: multes/sancions de la Urbana pel mal ús de les targetes.

La targeta d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda és el document acreditatiu que dóna dret a les persones amb discapacitat i que tenen mobilitat reduïda a parar o a estacionar el seu vehicle, tan a prop com sigui possible del punt d'accés o destinació. S’han concedit 353 targetes, en les tres modalitats existents: titular conductor, titular no conductor (tres quartes parts del total) o transport col·lectiu.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida