Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies La Seu Vella acull una gimcana per commemorar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitats

La Seu Vella acull una gimcana per commemorar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitats

L’alcalde Àngel Ros ressalta que és una jornada educativa per incidir en el dret de tothom a gaudir del conjunt patrimonial -Presenten un aplicatiu que possibilita visitar el monument i tenir al mòbil imatges virtuals d’indrets inaccessibles per les barreres arquitectòniques

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha saludat als organitzadors i participants de la gimcana “Viu les Discapacitats”, que s’ha realitzat aquest matí a la Seu Vella amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat.

Aquesta iniciativa ha estat una jornada educativa en la qual han participat alumnes de les escoles Sant Josep de Calassanç i Sagrada Família, què han pogut visitar d’una manera especial el monument, per tal de sensibilitzar-los vers el món de les discapacitats, perquè “tothom té dret a gaudir del monument encara que sigui d’una manera especial”, segons ha destacat l’alcalde de Lleida. Tall d'La gimcana ha consistit en tres tallers on s’ha treballat la discapacitat visual, s’ha fet una passejada sobre rodes i s’ha realitzat una visita silenciosa al monument, conduïts per voluntaris de l’ONCE, Aspid i de Deixa’ns Signar, respectivament, aquests darrers amb la col·laboració d’alumnes de l’IES Ronda de Llengua de Signes i Interpretació. També hi ha hagut la representació teatral de l’obra ‘Roc en Picapedre’, adreçada a nois i noies de l’Associació Síndrome de Down.

Durant la gimcana també s’ha presentat un aplicatiu que permet visualitzar imatges a través del telèfon mòbil, perquè gent amb discapacitat física pugui gaudir de visites a indrets inaccessibles per raons de barreres arquitectòniques.

Aquesta APP desenvolupada per l’empresa Nomon Turisme Cultural forma part d’un projecte, en el qual col·labora el Consorci del Turó de la Seu Vella, que permetrà l’accessibilitat universal al conjunt monumental. La iniciativa, en fase de desenvolupament, està basada en dispositius lowcost de seguiment anomenats Beacons, que transporten la presa de senyal d’imatges en 360º i realitat virtual al mòbil de l’usuari. Aquestes imatges aconsegueixen molta més espectacularitat amb unes ulleres de cartó, de disseny propi, on el telèfon actua com a pantalla.

El pla d’acció local de l’Ajuntament de Lleida per afavorir la participació i la inclusió de les persones es desenvoluparà aquest curs escolar en 12 centres educatius, amb una participació de 500 alumnes. Cal destacar que L’Ajuntament de Lleida ha estat guardonat aquest any amb Premi Letizia 2015, d’Accessibilitat Universal en els municipis.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida