Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Lleida acull un curs sobre l’accessibilitat en la rehabilitació d’edificis i centres històrics

Lleida acull un curs sobre l’accessibilitat en la rehabilitació d’edificis i centres històrics

Amb motiu de l’obtenció del Premi Reina Letizia, el Real Patronato sobre Discapacidad i la Fundació ACS, amb la col·laboració de la Paeria, ofereixen els dies 2 i 3 de juny aquest curs d’accessibilitat al medi físic, dirigit a professionals de les àrees urbanística i del tercer sector

Lleida acollirà els dies 2 i 3 de juny un “Curs d’accessibilitat al medi físic. Evitació de barreres arquitectòniques, urbanístiques i del transport”. Les xerrades que s’inclouen plantegen models i actuacions sobre com adaptar l’accessibilitat en la rehabilitació d’edificis, llocs emblemàtics, els centres històrics, espais públics i parcs, així com altres disciplines com la domòtica. El Real Patronato de Discapacidad, organisme autònom adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i la Fundació ACS, han organitzat la iniciativa amb la col·laboració de la Paeria.

El curs s’imparteix a la ciutat després que l’Ajuntament de Lleida hagi rebut a finals de l’any passat el Premi Reina Letizia, en què es reconeixia l’esforç de la Paeria per a la normalització i la integració de la ciutadania en aquesta matèria, contribuint a la sensibilització i el foment de la igualtat ciutadana. Amb l’obtenció del guardó, es va oferir la possibilitat de fer un curs d’accessibilitat universal, que s’adreça als tècnics i als col·legis de les àrees d’urbanisme i de benestar social, així com a professionals d’entitats vinculades a aquests àmbits i a la discapacitat.

Entre altres ponents, hi haurà l’arquitecte Xavier García-Milà Lloveras, que parlarà sobre l’accessibilitat i l’adaptació funcional en els edificis d’habitatges; l’arquitecte i professor de l’UPM, Carlos de Rojas Torralba, que se centrarà en exemples d’intervenció en l’accessibilitat a llocs emblemàtics; el director de Polibea, José Fèlix Sanz, que exposarà casos d’aplicació sobre domòtica i accessibilitat, o el Dr. Enginyer de camins i cap de l’Àrea de qualitat de l’edificació del Ministeri de Foment, José Antonio Juncà Urbierna, qui exposarà els fonaments i la praxis de l’accessibilitat en vies i espais públics, casc històric, places, parcs i jardins.

L’activitat, que es desenvoluparà a la sala Jaume Magre (al Servei d’Educació de la Paeria, al carrer del Bisbe Torres, núm. 2), és gratuïta i s’ha de confirmar l’assistència a discapacitats@paeria.cat, mobilitat@paeria.es o mfernandezca@msssi.es.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida