Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Lleida celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per una igualtat efectiva

Lleida celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per una igualtat efectiva

La Paeria ha acollit l’acte institucional en què s’ha llegit el manifest unitari “Junts defensem els nostres drets” per part de les federacions i entitats que treballen en aquesta àrea. El paer en cap ha assenyalat que cal treballar per la igualtat de les persones i per la defensa dels seus drets, independentment de les diferents físiques, psíquiques o sensorials

Lleida s’ha sumat a la celebració del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat i ho ha fet demanant una igualtat efectiva per a tothom. La Paeria ha donat suport a la celebració i ha acollit l’acte institucional on les federacions i entitats de l’àmbit de la discapacitat han llegit el manifest unitari, amb el lema “Junts defensem els nostres drets”. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha apuntat que s’ha de treballar per la igualtat de les persones, independentment de les diferències físiques, psíquiques o sensorials, i per la defensa dels seus drets. Ros ha remarcat que s’ha de fer per una igualtat efectiva, ja que s’assoleix amb el que les lleis marquen però falta socialment. L’alcalde ha afirmat que des de la Paeria s’avança amb les entitats en aquesta direcció i les ha volgut felicitar per la tasca pedagògica que fan amb els nens i les nenes de la ciutat, posant d’exemple la gimcana que cada any es fa en espais i centres educatius diferents perquè els alumnes es posin en la pell de persones amb discapacitat. 

Els representants de 7 entitats han fet la lectura del manifest, demanant de manera directa i clara el respecte dels seus drets en els àmbits de la salut, l’educació, l’habitatge, el treball i l’accessibilitat. Aquest 2016 es commemoren els 10 anys de la Convenció Internacional de Drets Humans de les Persones amb Discapacitat, i per aquest motiu les seves reivindicacions s’han centrat en la defensa d’aquests drets. Down Lleida, Federació Allem (Federació d’Entitats Socials Sense Ànim de Lucre), Fepccat Lleida (Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral), FeSalut (Federació d’Entitats per la Salut), l’Once, Salut Mental Catalunya i la Federació Ecom (Federació d’Organitzacions de persones amb discapacitat física) han participat en aquest acte. La primera celebració d’aquest dia es va fer el 3 de desembre de 1981 i les Nacions Unides van instaurar-lo com a Dia Internacional l’any 1992.

El tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, i els regidors Toni Postius, José María Córdoba i Carles Vega han assistit a l’acte, juntament amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la presidenta d’ALLEM, Assumpta Fortuny.

A la tarda es farà un concert gratuït i obert a tothom amb les actuacions dels grups Spring Riot i Möndo Loco, a l’Espai Orfeó.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida