Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Lleida promociona l'esport adaptat amb una jornada aquest dissabte a la plaça de Sant Joan

Lleida promociona l'esport adaptat amb una jornada aquest dissabte a la plaça de Sant Joan

Durant el matí es faran demostracions d’hoquei, boccia, eslàlom, basquet, ciclisme en handbike i quad-rugbi per a tothom qui vulgui participar-hi. La tinent d’alcalde Montse Parar ha participat en la presentació de la jornada, organitzada per Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física en el marc del vintè aniversari del programa Hospi Sport

Lleida acollirà aquest dissabte la commemoració del vintè aniversari del programa Hospi Sport amb una Jornada Inclusiva de promoció de l'esport adaptat, que comptarà amb demostracions d'hoquei en cadira de rodes elèctrica, eslàlom, bàsquet i quad-rugbi en cadira de rodes, boccia i ciclisme en handbike. La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea esportiva de la Paeria, Montse Parra, ha participat aquesta tarda en la presentació de la jornada, que se celebrarà a la plaça de Sant Joan, a excepció del ciclisme en handbike que es farà a l’avinguda de Francesc Macià, perquè la ciutadania pugui descobrir i practicar aquestes modalitats, amb l'ajuda de monitors i tècnics de la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física. La FCEDF organitza l'esdeveniment amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida i la Diputació. Montse Parra ha remarcat la importància d’aquestes accions per visibilitat l’esport adaptat i per normalitzar-lo.

El president de la FCEDF, Josep Giménez; la directora del programa Hospi Sport, Sílvia Dalmau, i el director tècnic de la Federació, Oriol Lozano, han detallat en què consistirà la jornada i els seus objectius. La iniciativa, que té lloc a Lleida per primera vegada, pretén contribuir a la normalització de la discapacitat i la promoció de l’esport adaptat; promoure la inclusió de les persones amb discapacitat; donar a conèixer a la ciutadania l’esport adaptat i mostrar les dificultats que suposa la seva pràctica.

La jornada tindrà lloc de les 10 h a les 14 h, estarà oberta a tothom i és gratuïta. A més de les activitats esportives, hi haurà un espai amb informació sobre l’esport adaptat. Les modalitats que es practicaran dissabte tindran tres fases: l’explicació sobre l’activitat, la seva pràctica i la reflexió final per aclarir dubtes i valorar l’experiència.

El representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, també ha assistit a la presentació i ha subratllat com el programa Hospi Sport esdevé una eina per fer esport, de socialització i que contribueix al benestar emocional i psicològic. Sílvia Dalmau ha explicat que el programa Hospi Sport ha comptat l’any passat amb 323 participats a Catalunya, dels quals un centenar de Lleida i rodalies. La responsable del programa ha destacat el treball que es fa des de la Paeria amb, entre altres, l’Escola Municipal Esportiva que fomenta la pràctica de l’hoquei en cadira de rodes.

Hospisport és un programa rehabilitador per a persones amb una discapacitat física ingressades o recentment donades d’alta dels hospitals públics adscrits al programa. El programa també dóna servei a aquelles entitats, associacions i persones particulars que volen fer exercici físic, adaptat a les seves capacitats, per millorar la seva salut i la condició física general. És una eina de millora de la salut, de l’autonomia, la normalització social, per evitar el sedentarisme, controlar el pes corporal, treballar la mobilitat articular, ocupar el temps de lleure i, en definitiva, pel benestar general i la qualitat de vida de la persona discapacitada.

La Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física es va constituir l’any 1969 i promou, gestiona i coordina la pràctica de modalitat específiques i disciplines reconegudes entre persones amb discapacitat física.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida