Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Lleida recollirà divendres que ve el premi Reina Letizia 2015 d’Accessibilitat Universal de Municipis

Lleida recollirà divendres que ve el premi Reina Letizia 2015 d’Accessibilitat Universal de Municipis

El guardó reconeix el treball continuat que la Paeria fa en el camp de l’accessibilitat de les persones en diferents àmbits de la ciutat

L’Ajuntament de Lleida rebrà el divendres 8 de juliol el premi Reina Letizia 2015 que li va ser atorgat a l’octubre de 2015 amb el projecte “La Mayoría de edad de una Lleida accessible” en la modalitat Accessibilitat Universal de Municipis. El paer en cap, Àngel Ros, recollirà el guardó a l’acte de lliurament de premis que estarà presidit per la Reina Letizia i que es farà al Palacio Real d'El Pardo.

El guardó, dotat amb 15.000 euros, té com a finalitat el reconeixement als municipis que han desenvolupat una tasca continuada en un període de temps no inferior a cinc anys, en el camp de l'accessibilitat universal de les persones amb discapacitat al medi físic, l'educació, l'oci, la cultura, l'esport, el transport, el turisme i les noves tecnologies de la informació i de la comunicació.

El projecte presentat per la Paeria, a través de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, fa una revisió de les accions d’accessibilitat en els diferents àmbits de la ciutat: actuacions en matèria d’habitatge, d’educació, de formació, d’oci, de cultural o mobilitat urbana, com dels serveis de transport adaptat, entre altres. També exposa l’adaptació de les noves tecnologies de la informació, com és la creació de l’aplicació eAccessible que permet saber quins establiments de la ciutat són accessibles mitjançant una app de telefonia mòbil. Aquesta iniciativa va rebre la felicitació de les Nacions Unides Discapacitat i Accessibilitat.

Ciutats com Badajoz, Àvila, Logronyo, Burgos, Tenerife, València, Vitòria o Valladolid han estat premiades amb aquest guardó en anteriors convocatòries, dins la modalitat d’ajuntaments majors de 100.000 habitants.

Lleida ciutat d’oportunitats, ciutat de capacitats


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida