Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Obert el període de participació per al primer concurs de Fotografia per fomentar l’accessibilitat i la inclusió

Obert el període de participació per al primer concurs de Fotografia per fomentar l’accessibilitat i la inclusió

La Paeria convoca aquest concurs, que s’adreça a alumnes de 5è i 6è de primària per sensibilitzar la població infantil davant les situacions de discapacitat i perquè hi aportin imatges d’accions positives que afavoreixin la participació i la integració de les persones

L’Ajuntament de Lleida ha convocat la primera edició del Concurs de Fotografia “Lleida Ciutat Accessible” per fomentar l’accessibilitat i la inclusió en els nens i les nenes i per fer visibles accions positives que afavoreixin la participació i la integració de les persones. El concurs, impulsat per la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, està adreçat a l’alumnat de cicle superior dels CEIPS de la ciutat, de cinquè i sisè de primària. Cada participant podrà presentar una fotografia en què es vegi un missatge positiu on hi hagi una interacció ciutadana vinculada a qualsevol àrea de la ciutat: mobilitat, comunicació, urbanística, etc.

Les escoles que participin en el concurs rebran un document didàctic que explica el contingut que han de mostrar les imatges, amb conceptes com discapacitat o accessibilitat. Entre els requisits necessaris per presentar-s’hi, s’especifica que les imatges que optin al concurs no han d’haver estat manipulades amb filtres, ni clonacions, ni muntatges o programes fotogràfics, que puguin alterar la realitat de la fotografia o que el dret de la propietat de la fotografia ha de ser del participant. Consultar bases i convocatòria del concurs

El premi del concurs es divideix en dos xecs: un de 200 euros en material que rebrà l’alumne/a guanyador/a i un altre de 300 euros que rebrà l’escola de l’alumne/a guanyador/a per invertir en material per al centre.

Les fotografies es poden presentar fins al 21 d’abril a l’OMAC, Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, a l’edifici del Pal·las (plaça de la Paeria, 11, planta baixa).

Per a més informació:

-a la pàgina web Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones.

-a l’Àrea d’atenció a les persones amb discapacitats de la Regidoria, a la rambla de Ferra, 13, 5a planta / discapacitats@paeria.cat / 973 700 621.

La Paeria ha rebut el Premi Reina Letizia d’Accessibilitat Universal de Municipis 2015 en reconeixement al treball de la ciutat per adaptar-se a les necessitats de les persones amb discapacitat i facilitar la seva plena participació en el medi físic, l’educació, la cultura, l’esport, el transport i les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida