Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Presentació del Decàleg de recomanacions d’accessibilitat en l’oci, la cultura i el temps de lleure a les diferents regidories

Presentació del Decàleg de recomanacions d’accessibilitat en l’oci, la cultura i el temps de lleure a les diferents regidories

Els membres del Consell Municipal de Persones amb Discapacitat faran extensiu aquest decàleg a les diferents àrees de l’Ajuntament

El Consell Municipal de Persones amb Discapacitat presentarà el decàlg de recomanacions d’accessibilitat en l’oci, la cultura i el temps de lleure a les diferents àrees de l’Ajuntament per fer extensiu l’objectiu últim, que és sensibilitzar i afavorir l’accessibilitat d’aquest col·lectiu per aconseguir una ciutat més inclusiva. Un grup de treball del consell ha iniciat un seguit de reunions -ja s'ha fet amb Cultura i properament, amb Promoció Econòmica i Urbanisme- per traslladar-los les recomanacions del decàleg i de la campanya, amb un dossier específic per a cada àmbit, on s’estableixen els punts claus per afavorir i millorar la particiació d’aquest col·lectiu en la vida social de la ciutat.

L’Ajuntament de Lleida ha impulsat la campanya “Totes les persones tenim dret a gaudir del temps lliure” per sensibilitzar els espais públics i privats per integrar elements d’accessibilitat física i comunicativa. L’acció es va fer a principis de desembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

El decàleg promogut dins la campanya remarca com a objectius:

-Aconseguir una ciutat inclusiva en l’àmbit d la cultura, el lleure i l’oci a Lleida.

-Garantir l’accessibilitat a nivell d’ajuts tècnics i de supressió de barreres arquitectòniques en tots els àmbits de la vida.

-Afavorir la incorporació en els espais públics i privats d’eines o suports que fomentin la participació en qualsevol activitat de la ciutadania del col·lectiu de persones amb discapacitat.

-La incorporació de llenguatge fàcil en les publicacions o díptics informatius de qualsevol acte o activitat d’interès públic.

-Promoure entorns de lleure i oci positius i accessibles per a tothom.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida