Un llibre repassa els 50 anys d’història d’Aspros
El Centre de Cultures Transfronterer del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida ha acollit aquesta tarda la presentació del llibre “50 anys d’Aspros, 1962-2012” que repassa els 50 anys d’història d’aquesta entitat. La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha assistit a l'acte en què s'ha recordat els inicis, els projectes i la trajectòria d’Aspros al llarg d’aquests anys.
El llibre recull opinions, testimonis i articles de persones de Lleida i Catalunya que al llarg d’aquests darrers 50 anys han estat vinculades a Aspros, que neix el 1962 com a associació i al gener del 2005 va passar a ser Fundació. L’entitat sempre ha apostat per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i la de les seves famílies. La seva tasca en pro de la discapacitat intel·lectual ha estat ampliada en el decurs d’aquests anys a altres discapacitats com són: la discapacitat física, sensorial i malalties mental, orgànica, entre altres.
Fundació Aspros és un referent per l’impuls d’accions de sensibilització envers les discapacitats psíquiques i sobretot, una entitat pionera en la realització de programes adreçats a afavorir la inserció social i laboral d’aquest col·lectiu.
En l’actualitat Aspros atén 426 persones amb discapacitat. Majoritàriament són persones amb discapacitat intel·lectual severa, mitjana, lleugera o límit, d’etiologies diverses: síndrome de Down, encefalopaties, trastorns metabòlics, incompatibilitats RH, entre altres. També altres discapacitats (físiques amb afectacions motrius greus, sensorials i malalts mentals crònics). Al mateix temps, l’entitat compta amb un total de 373 professionals en plantilla, de diferents perfils (psiquiatres, psicòlegs, dietistes, assistents socials, pedagogs, infermers, logopedes, fisioterapeutes, monitors, així com un equip mèdic multidisciplinari).