Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Una seixantena d’alumnes del col·legi Lestonnac participen en la gimcana “Viu les discapacitats”

Una seixantena d’alumnes del col·legi Lestonnac participen en la gimcana “Viu les discapacitats”

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha compartit aquest matí aquesta activitat que organitza l’Ajuntament de Lleida amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i ha destacat la importància de la sensibilització per garantir la igualtat efectiva i els drets de tots els ciutadans i ciutadanes

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans han compartit aquest matí amb una seixantena d’alumnes de 6è de primària del col·legi Lestonnac la gimcana “Ara tu tens l’oportunitat, viu les discapacitats” organitzada per l’Ajuntament de Lleida, a través de l’àrea de Benestar Social, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra avui dia 2 de desembre.

El paer en cap ha destacat que la sensibilització ciutadana és clau per fer efectiva la igualtat efectiva entre tots els ciutadans, “siguin quines siguin les seves diferències”. En aquest sentit, ha esperonat especialment als nens i a les nenes a “posar-se en el lloc de l’altre” per entendre millor les necessitats de les persones que pateixen algun tipus de discapacitat. La iniciativa, que compta amb el suport i col·laboració d’entitats com Down Lleida, Aspid, l’Asociació Deixa’ns signar, Fundación ONCE i l’Associació Salut Mental Ponent, pretén sensibilitzar la ciutadania sobre les dificultats amb què es troben les persones amb discapacitat en el seu dia a dia.

Durant el decurs de la gimcana, els alumnes han participat en quatre tallers dirigits per voluntaris de diferents entitats de persones amb discapacitat com Aspid, Deixa’ns signar, Once i Salut Mental Ponent. Els tallers han consistit en un circuit amb diverses activitats: Taller de Discapacitat Visual en què els nenes han pogut experimentar com llegeixen les persones cegues o amb discapacitat visual; Taller de Passejada sobre Rodes, en què els voluntaris d’Aspid han ensenyat a l’alumnat a anar en cadira de rodes jugant a bàsquet; Taller de llenguatge de signes, en el qual les voluntàries de Deixa’ns signar els han iniciat en el llenguatge de signes cantant cançons; i el Taller de Salut Mental, en què, a través d’il·lusions òptiques els nens i les nenes han pogut entendre el concept de salut mental.

La Gimcana “Viu les discapacitats” es porta a terme per els diferents escoles municipals de Lleida, des de l’any 2007. Des d’aleshores fins a l’actualitat un total de 5.048 alumnes de cicle mitjà han participat en aquesta activitat. En aquest curs escolar participaran en aquesta activitat 500 escolars. El projecte “Ara tu tens l’oportunitat; viu les discapacitats”, va sorgir d’unes de les propostes del Pla local d’acció per afavorir la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitats, elaborat a l’any 2006, on es demanava fomentar les campanyes de sensibilització en la ciutat. Des de l’àrea de Benestar Social es treballa intensament amb la població més jove, amb la finalitat de conscienciar-los sobre les peculiaritats i vivències de les persones amb qualsevol tipus de discapacitats.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida