Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Recursos per a les persones en situació de discapacitat o dependència Notícies Xavier Rodamilans assisteix a l’acte commemoratiu del 40è aniversari d’AREMI

Xavier Rodamilans assisteix a l’acte commemoratiu del 40è aniversari d’AREMI

El tinent d’alcalde ha felicitat l’entitat per la seva trajectòria, els professionals que hi ha al capdavant i les famílies que l’integren. A més, ha incidit en què s’ha de parlar de diversitat, no de discapacitats, i d’inclusió social

L’Associació Aremi celebra 40 anys. Amb motiu d’aquest aniversari ha organitzat un acte institucional a les instal·lacions de l’entitat all carrer Mestre Tonet, al qual ha assistit el tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans. Després de felicitar Aremi, els professionals que estan al darrere i les famílies que formen part de l’entitat, Rodamilans ha parlat de la diversitat, i no de les discapacitats, com a terme inclusiu que s’haurien de fomentar socialment, així com més conscienciació a l’hora d’atendre les necessitats que té aquest col·lectiu. El tinent d’alcalde ha insistit en la constància i el treball que hi dediquen les famílies, així com el personal dels diferents centres d’Aremi, i ha apuntat també la vinculació de l’ex paer en cap, Antoni Siurana 

La presidenta de l’associació, Mercè Batlle, ha recordat els orígens d’Aremi, quan persones amb necessitats especials no podien participar en l’activitat social, i com amb, alts i baixos, s’ha treballat per tirar endavant aquest projecte i per treballar en un model que ha passat del model assistencial a un servei social preventiu integrador.

La directora del Centre d’Educació, Sandra Pociello; la directora del Centre Ocupacional, Vanessa Olaya, i la directora de la Residència, Mònica Preixens, han repassat també la trajectòria dels respectius centres i la vinculació laboral i personal que hi mantenen.

Igualment, des de la taula presidencial, han dirigit unes paraules als assistents el director dels SSTT d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i el diputat de la Diputació de Lleida, i regidor de la Paeria, Paco Cerdà.

Durant l’acte, s’ha projectat un vídeo que resumeix els 40 anys de l’entitat, amb el treball que s’ha fet i les persones que hi han tingut un paper destacat. En acabar, l’actor i director Ricard Borras ha presentat un espectacle teatral, format per diferents esquetxos de la vida diària dels usuaris del centre, que han protagonitzat ells mateixos.

La Paeria atorga subvencions a l’entitat, per a projectes adreçats a persones amb discapacitats i/o dependència. L’Associació AREMI va néixer el 27 d’abril de 1976. És una entitat sense ànim de lucre, que va sorgir d’un grup de pares, donada la mancança de Centres especialitzats a Lleida i demarcació. El 1981 va ser declarada d’utilitat pública. La seva finalitat és l’atenció a persones amb necessitats especials derivades de trastorns en la motricitat, la comunicació, l’autonomia i el control de l’entorn, al llarg de totes les etapes del a seva vida. Proporciona ajuts i suports en els diferents àmbits d’actuació: educació, ocupació terapèutica, acolliment residencial, per al desenvolupament personal i social i per a la millora del a qualitat de vida, des d’una perspectiva habilitadora i inclusiva.


Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida