Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies “En plenes facultats” torna a les aules universitàries per informar i prevenir sobre salut

“En plenes facultats” torna a les aules universitàries per informar i prevenir sobre salut

El projecte es desenvolupa amb l’objectiu de formar agents de salut i informar en temes de salut, drogodependències, sexualitat i gènere

El projecte “En plenes facultats” torna un any més a les aules universitàries per informar i prevenir sobre conductes de risc relacionades amb la salut, les drogodependències, la sexualitat i el gènere. Aquest dijous s’ha desenvolupat una acció de sensibilització en els Campus de Cappont, Rectorat, Medicina i Infermeria i Agrònoms.

Després de formar joves perquè actuïn com a agents de salut, es van organitzar punts informatius, jocs i dinàmiques per transferir la formació rebuda entres els seus companys i companyes. El lema global de l’acció va ser “l’alcohol no et justifica” i les dinàmiques van anar adreçades a trencar mites en relació al consum d’alcohol i altres drogues i qüestionar estereotips de gènere que es justifiquen atribuint-los al consum d’alcohol. A les persones participants se’ls va repartir informació sobre els recursos de la ciutat adreçats a joves, així com informació sobre drogues i preservatius.

Seguint la metodologia “peer to peer” (entre iguals) es pretén aprofitar la similitud d’edat entre la persona que transmet el missatge preventiu i la persona que el rep, buscant així la complicitat i la utilització del mateix llenguatge per facilitar que el missatge arribi de manera més fàcil i natural.

Aquest és el 4t curs que el projecte es fa de manera consecutiva a la Universitat de Lleida (UdL), fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida, la UdL i la Fundació Salut i Comunitat. “En plenes facultats” també arriba a altres universitats catalanes, com la de Tarragona, Girona, Vic o Barcelona.

En el cas de Lleida, les joves que hi participen, a banda de realitzar accions en el marc de la universitat, també col·laboren com a voluntàries del projecte Nits Q Lleida de promoció d’espais d’oci nocturn més saludables, participatius i cívics a la ciutat.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida