Inici dels projectes Max a escena i Max in Love d’aquest curs 2016-2017
Els projectes Max a escena i Max in Love comencen aquesta setmana una nova edició. La Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria impulsa aquests dos projectes municipals que tenen per objectiu la promoció de la salut i la prevenció de conductes de risc a través del teatre. El Teatre Municipal de l’Escorxador acollirà dimecres i dijous, a les 10 h i a les 12 h., l’estrena dels espectacles Max i Maxi i Max in love, adreçats a joves de 15-16 anys que, després de visionar les obres de teatre, reflexionen amb els seus educadors i educadores sobre les temàtiques tractades, amb el suport d’una guia didàctica i dels tècnics municipals.
Ambdós espectacles teatrals estan dirigits per professionals de l’Aula Municipal de Teatre. L’edat dels joves actors i actrius també de l’Aula, que va dels 13 als 18 anys, provoca la immediata identificació del públic adolescent amb allò que està passant damunt de l’escenari i motiva el diàleg posterior.
Max a escena planteja situacions típiques de la vida dels i les adolescents per motivar la reflexió sobre qüestions importants per a ells i elles com els riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d’oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d’amics i amigues, etc. Tot plegat, apropant-s’hi de la forma que els mateixos i les mateixes joves tenen de viure aquests temes.
Max in love l’hi dóna continuïtat abordant aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat, la sexualitat o els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, sense violència i sense risc. Enfocant el tema des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa.
En el cas de Max a escena, aquest serà el 19è curs escolar que, de manera ininterrompuda, la Paeria ofereix als centres educatius la possibilitat de participar d’aquest projecte. La vigència d’aquest projecte, que s’ha anat renovant durant aquests 19 anys, es veu confirmada amb la participació del 95% dels centres educatius de secundària de la ciutat, tant públics com concertats. Per aquest curs està prevista la participació d’aproximadament 3.000 joves de 3r i 4t d’ESO pertanyents a vint-i-quatre centres de secundaria de Lleida.
Al mes d’abril està previst fer una representació per a les famílies perquè pares i mares puguin gaudir de l’espectacle acompanyats dels seus fills i filles, esperant que això els permeti encetar a casa el diàleg.
A més, el dia 2 de novembre tindrà lloc una jornada de formació per a professorat adreçada a facilitar eines a les persones encarregades de dinamitzar el treball didàctic posterior a les obres de teatre. Aquesta jornada complementa l’assessorament individual que les tècniques municipals ofereix individualment a cada centre educatiu.