Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies L’exposició “Drogues i què?” sensibilitza sobre el principals riscos del seu consum

L’exposició “Drogues i què?” sensibilitza sobre el principals riscos del seu consum

Uns 1.500 joves de la ciutat visitaran la mostra, que es pot veure a la Palma fins el 2 d’abril

Conèixer quins són els principals riscos del consum de drogues és l’objectiu de l’exposició “Drogues i què?”, que es pot visitar del dilluns 2 de març fins al dijous 2 d’abril a la Palma, de LleidaJove. Aquesta proposta educativa suma una nova edició, portada a Lleida per la Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials i l’Associació AntiSida de Lleida com a part de les seves accions de prevenció de conductes de risc.

1.500 joves visitaran l’exposició i faran activitats amb els seus educadors/es als respectius centres amb el material que se’ls lliura durant la visita. Són alumnes de 13 centres educatius de la ciutat que estudien formació professional, PFI (programes de formació professional inicial) o batxillerat. Precisament, s’adreça a joves majors de 16 anys i s’organitzaran les visites guiades per a grups de centres educatius, així com d’entitats de la ciutat.

La mostra pretén facilitar informació i sensibilitzar sobre els riscos del consum de drogues, especialment en entorns acadèmics i laborals. També, vol promoure una consciència crítica davant les condicions de producció i distribució de les drogues, millorar el repertori d’habilitats per adoptar comportaments adequats davant de situacions de risc, promoure l’ús del preservatiu com a mètode d’autocura per prevenir embarassos i infeccions de transmissió sexual. A més, apropa als joves els recursos de la ciutat com el Servei de Salut Jove de Palma i l’Associació Antisida de Lleida.

Les visites guiades es complementen amb un taller realitzat per tècnics municipals i de l’Associació AntiSida per reforçar els objectius de l’exposició, alhora que aprofundeix en les creences que tenen els joves respecte al consum de drogues i les relacions sexuals. Aprofitant la mostra esta instal·lada a la Palma, s’informarà als joves de les propostes que Lleida Jove -departament de Joventut- posa al seu abast.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida