Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies La Paeria crea la Taula de coordinació en promoció de la salut i prevenció

La Paeria crea la Taula de coordinació en promoció de la salut i prevenció

És un instrument per integrar els esforços dels agents implicats, concretar accions a la ciutat i impulsar la participació i l’acció comunitària. Alhora, facilita la implementació local de l’Estratègia de Promoció de la Salut, a la qual està adherida la Paeria

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

L’Ajuntament de Lleida ha creat la Taula de coordinació Intersectorial d’estils de vida saludable en població infantil i juvenil a Lleida, que agrupa els diferents agents vinculats a la promoció de la salut de la ciutat. La Taula és un instrument per facilitar la implementació local de l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció al Sistema Nacional de Salut (SNS) que pretén guanyar en prevenció, promoció d’hàbits saludables i benestar de la ciutadania. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha presidit la reunió d’aquest dilluns en què s’ha explicat els objectius i el pla de treball a seguir l’any 2019. Igualment, s’ha creat en el sí de la Taula l’Observatori d’hàbits de salut i benestar en la població adolescent, lligat al desenvolupament d’un programa de prevenció comunitària anomenat Planet Youth.

Aquest espai participatiu ha de servir per integrar els esforços i promoure l’acció comunitària, a través de la implicació d’administracions públiques, d’entitats locals i de la pròpia comunitat per, en definitiva, potenciar la salut pública i aconseguir entorns saludables i segurs. També es pretén facilitar informació a la ciutadania sobre les recursos comunitaris existents a la ciutat. En aquest sentit, s’ha de recordar que hi ha operativa una guia online de recursos de promoció de la salut a la ciutat.

La Taula està integrada, entre altres, per tècnics de diferents àrees municipals, del Departament d’Ensenyament, Salut i Joventut de la Generalitat de Catalunya, de la Universitat de Lleida i de diverses entitats del tercer sector. El pla de treball defineix reunions de treball i recollida d’informació per tal d’elaborar un informe anual i enviar-lo als integrants de la taula.

Aquesta Taula de Coordinació Intersectorial és un dels punts que contempla l’Estratègia de Promoció i Prevenció de la Salut, a la qual està adherida la Paeria. El Ple municipal de l’Ajuntament de Lleida de desembre de 2017 va aprovar l’adhesió de la Paeria a la “Estrategia de promoción de la salud y prevención en el sistema nacional de salud” i també es va aprovar el document de l’”Estrategia de promoció i prevenció de la salut” a la ciutat.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida