Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies La Paeria fa una enquesta sobre la salut juvenil en temps de confinament

La Paeria fa una enquesta sobre la salut juvenil en temps de confinament

Les Regidories de Polítiques per als Drets Socials i de Joventut han impulsat un qüestionari en línia per recollir dades de com la població jove està vivint el confinament per generar recursos que atenguin les necessitats d’aquest col·lectiu

L’Ajuntament de Lleida ha elaborat un qüestionari on line dirigit als i les joves de 14 a 25 anys de la ciutat en relació al seu estat de salut durant aquestes darreres setmanes de confinament. L’objectiu és recollir dades de com el jovent està vivint el confinament per poder generar recursos que donin resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

Les Regidories de Polítiques per als Drets Socials i de Joventut (LleidaJove) han elaborat l’enquesta, que es farà arribar al jovent per conèixer la realitat del seu dia a dia i com gestionen les dificultats que han pogut sorgir de l’actual situació generada per la Covid-19. D’aquesta manera, es preveu establir mecanismes i recursos amb els serveis que actualment disposa la Paeria, per reorientar i reforçar, si cal, el que ja està en marxa.

El qüestionari fa preguntes relacionades amb la convivència familiar, el seu estat anímic, les hores que passen davant una pantalla i l’ús de les xarxes socials, l’alimentació, l’activitat física o el consum de substàncies, entre d’altres. També si coneixen recursos en l’àmbit municipal que els puguin ajudar en aquests moments.

L’enquesta consta d’unes 40 preguntes que es poden respondre en 5 minuts i arribarà als i les joves a través de les xarxes socials de LleidaJove i la Paeria per tal que d’una manera àgil i senzilla puguin respondre’l. També es farà circular via whatssap, als grups de joves vinculats a ambdues regidories, així com a centres de secundària o la Universitat de Lleida, perquè arribi al màxim possible de joves i obtenir una mostra significativa.

El recull d’informació servirà per detectar necessitats i valorar-ne les accions que hi puguin donar resposta a aquesta situació d’excepcionalitat. Igualment, servirà per complementar la informació que actualment disposa l’Ajuntament de Lleida a través del projecte Planet Youth, com a eina de diagnosi per conèixer els hàbits dels joves de la ciutat.

La Regidoria de Joventut i la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials continuen oferint propostes educatives i de lleure en línia, tant a joves com a famílies, durant aquest període de confinament. El Servei de Salut Jove continua actiu amb atencions via telèfon o per videotrucada, demanant cita al telèfon 973 700 666 o els canals habituals de LleidaJove.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida