La Paeria i l’ARLLE surten al carrer amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol
L’Ajuntament de Lleida, conjuntament amb l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats, ha sortit aquesta tarda al carrer amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol, que es commemora el diumenge dia 15. El tinent d’alcalde i Doctor, Xavier Rodamilans, que és regidor de les Polítiques per als drets de les persones, ha visitat el punt informatiu que s’ha instal·lat a la plaça de la Paeria per facilitar informació sobre l’alcohol i els riscos que comporta el seu consum. El lema d’enguany és “Amb l’alcohol, menys és millor” i va adreçat especialment als joves, per promoure la reflexió sobre els motius de consum, els límits a l’hora de beure, el model que s’ofereix als més petits i la presa de decisions sota els efectes de l’alcohol, destacant algunes de les conseqüències del seu consum, com poden ser els accidents de trànsit. L’alcohol és la droga més consumida a totes les franges d’edat, sent la que genera més impacte social i sanitari.
El punt d’informació ha estat dinamitzat pels joves voluntaris de NitsQ Lleida, el projecte de promoció d’un oci nocturn saludable que promou la Paeria amb la col·laboració dels locals implicats. El grup de joves han canviat el seu horari de nit per una tarda a l’eix comercial i ha proposat a la ciutadania, sobretot als joves, participar en diferents jocs per trencar mites sobre l’alcohol. També s’ha disposat d’un photocall per fer-se fotos que es distribuiran a les xarxes socials de NitsQ.
A més, l’estand ha comptat amb la presència de 6 joves guanyadores del concurs de còctels sense alcohol organitzat per la Paeria amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol. Aquestes joves, del col·legi Lestonnac i del grup de joves de Palma, han ofert les seves delicioses elaboracions perquè la ciutadania pogués degustar-les, promovent begudes gustoses, divertides i saludables, com alternativa al consum d’alcohol.
La celebració del Dia Mundial Sense Alcohol complementa la tasca de promoció dels hàbits saludables que la Paeria, a través de l’Àrea de promoció de la salut, porta terme de manera continuada des de fa més de 20 anys als centres educatius. L’objectiu és retardar l’edat d’inici del consum, fomentar una actitud crítica envers els estereotips socials de consum d’alcohol i potenciar habilitats com la resistència a la pressió de grup, la comunicació assertiva o l’autoestima, entre altres, a través de projectes com l’Aventura de la vida, Ordago, Max a escena, Max in Love, Saps de què va? o el projecte comunitari NitsQ Lleida