Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies La Paeria presenta el programa “Familiari” a Madrid

La Paeria presenta el programa “Familiari” a Madrid

En l’XIa trobada de governs locals i educació per a la salut, centrada en la salut escolar. El Familiari és un calendari educatiu de prmoció de la salut i parentalitat positiva que proposa temes mensualment per ser treballats i debatus en família i als centres educatius

L’Ajuntament de Lleida ha estat present en l’onzena trobada de governs locals i educació per a la salut, celebrada aquest dimecres i dijous a Madrid, que ha centrat el seu discurs en la salut escolar. La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones ha exposat el programa “Familiari”, un calendari educatiu en promoció de la salut i parentalitat positiva. La cap de la UT de Promoció de la Salut, Marta Escolà, ha presentat la iniciativa, que s’adreça a nens i nenes que cursen 6è de primària. El curs 2017-18 ha estat la 3a edició i des dels seus inicis han participat en el programa 6.570 famílies. D’aquesta manera, l’Ajuntament rep el reconeixement de bona pràctica per un programa educatiu.

El Familiari ha compartit espai amb altres projectes de promoció de la salut de ciutats com Gandia (València), Utebo (Zaragoza) i La Nucia (Alacant).

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Ministeri d’Educació i Formació Professional han convidat la Paeria a participar en la Taula rodona de bones pràctiques en l’àmbit municipal. La jornada es va desenvolupar a l’Auditori del Ministeri de Cultura i Esports, on estaven convocats els governs locals i tècnics municipals d’arreu d’Espanya per compartir experiències pròpies i ponències d’experts en el camp de la salut municipal. Durant la trobada, que s’ha fet aquest dimecres i dijous, hi han hagut, entre altres, ponències en relació a l’Estratègia de promoció de la salut i prevenció del Sistema Nacional de Salut, a la qual l’Ajuntament de Lleida es va adherir l’any 2017.

Programa Familiari

El FAMILIARI és un calendari pensat per ser penjat a la nevera o a un lloc visible de la cas, que cada mes proposa un tema de salut per ser treballat, debatut, compartit en família. Inclou informació sobre recursos de salut i comunitaris a l’abast de la ciutadania. Proposa un centre d’interès, lligat a la commemoració de diades mundials, i incorpora l’opció de realitzar una activitat o dinàmica familiar. Es tracten temes com l’afectivitat i la sexualitat, la igualtat de gènere, l’ús de les noves tecnologies, l’amistat, la salut amb l’alimentació o el respecte pel medi ambient, entre altres.

El material del programa consta d’una calendari per a famílies i un calendari per a centres educatius. Alhora, ofereix als centres uns tallers d’acompanyament i orientació, adreçats a mares i pares que vulguin participar-hi, amb la finalitat d’enfortir i apoderar-los en la seva tasca educativa diària.

FAMILIARI compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i el suport del Ministeri de Sanitat, Assumptes Socials i Igualtat, a través de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida