Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies La Paeria promou accions per sensibilitzar sobre els riscos del consum d’alcohol

La Paeria promou accions per sensibilitzar sobre els riscos del consum d’alcohol

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha saludat els membres de l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de Lleida (ARLLE), entitat que ha sortit al carrer per informar la ciutadania amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol A la tarda, s’instal·la punt informatiu a la plaça de la Paeria amb l’equip de voluntaris Nits Q i on es podran degustar els còctels sense alcohol guanyadors del concurs que promou l’Àrea de Promoció de la salut

L’Ajuntament de Lleida i l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de Lleida (ARLLE) s’han sumat als actes de la V Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol i han sortit al carrer amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol, que se celebra avui, per conscienciar la ciutadania sobre els riscos i la seva prevenció. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha destacat la tasca de prevenció, que és l’eix en què enguany es posa l’accent. Amb el lema “L’alcohol és responsabilitat de tothom”, la campanya apel·la la ciutadania entenent que la sensibilització i la prevenció sobre els riscos del consum d’alcohol és responsabilitat del conjunt de la comunitat: des de l’administració, els municipis, qui organitza festes i esdeveniments, les empreses productores de begudes alcohòliques, les famílies, cadascú, etc. La prevenció amb la comunitat inclou, entre altres, la prevenció ambiental, que emfatitza els entorns per disminuir conductes de risc relacionades amb el consum d’alcohol, i el Law Enforcement, que promou el respecte i el compromís amb la normativa entesa com a mesura per garantir el dret a la salut d’un mateix i la dels altres).

Rodamilans ha saludat els membres de l’ARLLE, amb el president de l’entitat, Francesc Ripoll, que aquest matí han informat sobre el tema a la ciutadania, amb l’estand ubicat a la plaça de Cervantes. L’acte central de la campanya tindrà lloc a la tarda, amb la instal·lació d’un punt informatiu a la plaça de la Paeria, on es repartirà informació sobre l’alcohol i els riscos del seu consum.

El punt estarà dinamitzat per joves voluntaris de Nits Q, projecte de promoció d’un oci nocturn saludable, que canviaran el seu horari de nit per una tarda a l’eix comercial. Proposaran a la ciutadania, i en especial als i les joves, participar en diferents jocs per trencar mites sobre l’alcohol. Disposaran també d’un photocall per fer-se fotos commemoratives que es distribuiran a les xarxes socials de Nits Q.

A més, comptaran amb la presència de les persones guanyadores del concurs de còctels sense alcohol organitzat també per la Paeria amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol entre escolars i famílies dels centres educatius de primària i secundària de la ciutat. Els/les alumnes del Centre d’Educació Especial Esperança, amb el còctels Gelsindil i Tropical Còctel, han estat guanyadors/es del concurs. Oferiran de manera gratuïta les seves elaboracions perquè la ciutadania pugui degustar-les, promovent begudes gustoses, divertides i saludables, com a alternativa al consum d’alcohol. Qui ho vulgui, es podrà emportar la recepta a casa per poder-la elaborar en una altra ocasió.

La celebració del dia Mundial Sense Alcohol complementa la tasca de promoció dels hàbits saludables que la Paeria, a través de l’àrea de promoció de la salut, porta a terme de manera continuada des de fa més de 20 anys als centres educatius, tant formals com de lleure, amb l’objectiu de retardar l’edat d’inici del consum, fomentar una actitud crítica envers els estereotips socials de consum d’alcohol i potenciar habilitats com la resistència a la pressió de grup, la comunicació assertiva, l’autoestima, etc. Ho fa a través de projectes com l’Aventura de la vida, Ordago, Max a escena, Max in Love o Saps de què va?, entre altres. I també a través de projectes comunitaris com Nits Q Lleida de promoció d’un oci nocturn segur, atractiu, saludable i de qualitat amb accions encaminades a la coparticipació dels agents implicats.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida