Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies La Paeria promou el treball comunitari en promoció de la salut

La Paeria promou el treball comunitari en promoció de la salut

Fa més de 25 anys que la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones fomenta accions per millorar la qualitat de vida dels lleidatans i les lleidatanes amb programes i recursos per a diferents col·lectius com infància, joventut, famílies, persones grans, etc. L’Ajuntament està adherit a l’Estratègia de Promoció i Prevenció de la Salut, del Ministeri de Sanitat, i recentment ha posat en marxa una guia online de recursos amb els programes i serveis municipals, d’entitats i altres institucions de la ciutat

L’Ajuntament de Lleida promou el treball comunitari a la ciutat a través de la implementació de l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut. El programa integra i coordina els esforços en aquest àmbit dels diferents sectors i agents implicats a Lleida, amb l’objectiu de fomentar la salut i el benestar de la població promovent entorns i estils de vida saludables. És una línia d’actuació que encaixa amb el treball que l’Ajuntament desenvolupa des de fa anys. Així, es pretén impulsar el treball comunitari a través d’espais participatius, implicar a la ciutadania en el foment de polítiques públiques i facilitar l’accés a la informació dels recursos comunitaris actualment disponibles a la ciutat.

La Paeria està adherida al programa de l’Estratègia i, en aquest marc, la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones va presentar al juny la Guia de recursos de promoció de la salut. Aquesta nova eina té el propòsit de facilitar l’accés a qualsevol ciutadà/ana als diferents serveis, programes i recursos existents a la ciutat. A través d’un cercador, s’obté informació de les diferents àrees, adreçada a professionals, joves i famílies, així com a la ciutadania en general. A banda de recursos municipals, també s’hi troben els recursos d’altres administracions públiques i d’entitats lleidatanes que treballen en l’àmbit de la promoció de la salut.

L’Estratègia de Promoció i Prevenció de la Salut està impulsat el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, amb el suport i la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis i la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, on l’Ajuntament té representació des de l’any 1995.

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones desenvolupa des de fa més de 25 anys, polítiques de foment de la prevenció i promoció de la salut per millorar la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes a través de programes i recursos municipals dirigits a diferents col·lectius com són la infància i joventut i llurs famílies, persones grans i amb dependència.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida