Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies La Palma exposa “Drogues i què?” per informar i sensibilitzar els joves

La Palma exposa “Drogues i què?” per informar i sensibilitzar els joves

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones i l’Associació AntiSida de Lleida col·laboren un any més en aquesta acció de promoció de la salut. Fins al 23 de març està previst que uns 1.350 alumnes visitin l’exposició i que després treballin la temàtica als centres amb material i activitats relacionades

La Palma – Centre de Recursos Juvenils acull un any més l’exposició “Drogues i què?”, una proposta educativa al voltant del tema de les drogues, adreçada a joves majors de 16 anys, especialment alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i PFI (programes formació i inserció). Està previst que uns 1.350 alumnes de la ciutat visitin la mostra, que s’exposa fins al 23 de març. La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones i l’Associació AntiSida de Lleida ha tornat a portar a Lleida aquesta iniciativa com a part de les seves accions de promoció de la salut.

S’organitzen visites guiades per a grups i altres entitats de la ciutat. Les visites guiades es complementen amb un taller realitzat per tècnics municipals i de l’Associació AntiSida que reforça els objectius de l’exposició i aprofundeix en les creences que tenen els joves respecte al consum de drogues i les relacions sexuals. Aprofitant també que l’exposició s’instal·la a Palma, s’informarà als joves de les propostes que el Departament de Joventut posa al seu abast.

Els alumnes que passaran per la mostra són de 15 centres educatius de la ciutat (formació professional, PFI o batxillerat), així com joves de St. Joan de Déu, Trampolí, Calidoscopi, Institut Municipal d’Ocupació i Centre Tècnic Ilerdense. Posteriorment a la visita, tenen l’opció de seguir realitzant activitats amb els seus educadors i educadores, als respectius centres, amb el material que se’ls lliura durant la visita.

L’objectiu principal de l’exposició, cedida per l’entitat Promoció i Desenvolupament Social (PDS), en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat, és facilitar informació i sensibilitzar sobre els principals riscos del consum de drogues, especialment en entorns acadèmics i laborals. També promou una consciència crítica davant les condicions de producció i de distribució de les drogues, millora el repertori d’habilitats per adoptar comportaments adequats davant de situacions de risc, difon l’ús del preservatiu com a mètode d’autocura per prevenir embarassos i infeccions de transmissió sexual, alhora que apropa els joves als recursos de la ciutat, com són el Servei de Salut Jove de Palma i l’Associació Antisida de Lleida.

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida