Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Max a escena i Max in Love tornen un any més a pujar als escenaris

Max a escena i Max in Love tornen un any més a pujar als escenaris

Són dos projectes municipals que pretenen prevenir els i les joves de conductes de risc a través del teatre. Max a escena porta 21 anys en funcionament. Enguany hi participaran uns 3.400 joves, de 3r i 4t d’ESO, de 23 centres de la ciutat

Els projectes municipals Max a escena i Max in Love tornen un any més a pujar als escenaris, impulsats per la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials, amb l’objectiu de prevenir els i les joves de 15 i 16 anys de conductes de risc a través del teatre. Les obres que els acompanyen son Max i Maxi, i Max in Love, es representen al Teatre Municipal de l’Escorxador. Per aquest curs està prevista la participació d’aproximadament 3.400 joves de 3r i 4rt d’ESO pertanyents a vint-i-tres centres de secundaria de Lleida.

Ambdós espectacles teatrals estan dirigits per professionals de l’Aula Municipal de Teatre i interpretats per joves també de l’Aula. L’edat dels actors i actrius va dels 13 als 18 anys, provocant la immediata identificació del públic adolescent amb el que està passant damunt de l’escenari i motivant per al diàleg posterior.

Després de visionar les obres de teatre, l’alumnat reflexiona amb els seus educadors/es sobre les temàtiques tractades, amb el suport d’una guia didàctica i de l’assessorament i la formació de les tècnics municipals.

Max a escena

Planteja sense dramatisme situacions típiques de la vida dels i les adolescents, amb l’objectiu de motivar la reflexió sobre temes tan cabdals per a ells i elles com els riscos del consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d’oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d’amics i amigues, etc. Tot plegat, apropant-s’hi de la forma que els i les joves tenen de viure aquests temes.

Aquest serà el 21è curs escolar que, de manera ininterrompuda, la Paeria ofereix als centres educatius la possibilitat de participar en aquest projecte. La vigència d’aquest projecte, que s’ha anat renovant, es veu confirmada amb la participació del 90% dels centres educatius de secundaria de la ciutat, tant públics com concertats.

Els resultats de les avaluacions qualitatives i quantitatives de les projectes demostren que funcionen, fins al punt que el projecte està sent replicat a diferents ciutats catalanes, com Tarragona. Les millores de coneixements i els canvis d’actituds dels joves participants són directament proporcionals a les hores de dedicació que cada centre educatiu dedica a treballar aquests projectes.

Max in love

L’hi dona continuïtat abordant aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat, la sexualitat o els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, sense violència i sense risc. Enfocant el tema des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa.

Com a novetat dels darrers anys, l’Aula Municipal de Teatre va obrir la possibilitat de participar com a actor o actriu al projecte Max als joves, amb la voluntat que el projecte esdevingui encara més un projecte de tota la ciutat.

Representació adreçada a les famílies

El dia 27 de març, coincidint amb el dia mundial del teatre, està previst fer una representació adreçada a les famílies per tal que pares, mares, tutors i tutores puguin gaudir de l’espectacle acompanyats dels seus fills/es, esperant que això els permeti encetar a casa el diàleg sobre les drogues i la sexualitat. L’entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament.

Més info a https://benestarsocial.paeria.cat/ o a Instagram @max.experience

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida