Esteu aquí: Inici Serveis Especialitzats Actuacions per la promoció d'hàbits saludables Notícies Nits Q promou recomanacions per una festa de Carnaval més segura

Nits Q promou recomanacions per una festa de Carnaval més segura

El programa d’intervenció educativa ha repartit una guia que fomenta el civisme i la responsabilitat en els espais d’oci i també una festa lliure d’actituds sexistes

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials, promou conductes cíviques i saludables en els diferents actes del Carnaval amb una guia que inclou recomanacions per fer de la festa un entorn segur. Preveu sobre el consum d’alcohol i drogues, així com també sobre una festa lliure d’actituds sexistes. La guia de recomanacions posa l’accent en la Gran Rua de dissabte, un dels esdeveniments més multitudinaris i participatius que tenen lloc a la ciutat, pel que el llistat de consells s’ha repartit als membres de les comparses i les carrosses participants perquè els tinguin en compte i afavoreixin el bon desenvolupament de la rua.

Nits Q convida la ciutadania a gaudir de l’ambient, la diversió, la música i les disfresses. L’objectiu és que els agents implicats en l’oci de la ciutat, en aquest cas diürn i nocturn, estableixin un diàleg participatiu i estableixin entorns més segurs i de qualitat. Entre altres, la guia per a la festa del Carnaval recorda que no s’ha de beure si es condueix, que s’ha de tenir cura dels menors o que està prohibit donar-los alcohol. Avisa que si es beu, s’ha d’intercalar amb aigua i refrescos per hidratar-se o que el consum de drogues a la via pública comporta sancions econòmiques.

L’equip de voluntaris Nits Q farà una intervenció durant la nit de Carnestoltes. Davant qualsevol situació d’emergència, les persones poden adreçar-se al personal sanitari i de seguretat que estigui present a la rua o en altres actes del programa i recorda el que es pot trucar al telèfon 112.

El programa Nits Q de la Paeria es desenvolupa amb el suport de la Subdirecció de drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat i la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’entitat Antisida de Lleida.

Més informació sobre el programa Nits Q

Carnaval de Lleida 2020

Carrer Tallada 34, 1r
25002 - Lleida
Tel: 973 700 306
serveispersonals@paeria.cat

La Paeria - Ajuntament de Lleida